DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın Eyüpsultan ziyaretinde vatandaşlar geçim derdiyle isyan etti. Emekliler maaşların yetersizliğinden, kiracılar fahiş fiyatlardan yakınırken, bir vatandaşın "Ben AK Partiliyim ama artık veleddalin amin" çıkışı dikkat çekti.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın İstanbul Eyüpsultan ziyaretinde vatandaşların geçim sıkıntısına dair feryatları dikkat çekti. Sokakta karşılaştığı emekli, kiracı ve dar gelirliler Babacan’a, yaşadıkları ekonomik zorlukları açık yüreklilikle anlattı. Dert yanan vatandaşlar, maaşların yetersizliğinden, kiraların fahiş artışından ve geleceğe dair umutsuzluktan yakındı.
"14.500 TL MAAŞLA ÇOCUKLAR OLMASA HARABIZ"
Babacan’la konuşan bir kadın, eşinin emekli maaşının 14.500 TL olduğunu belirterek, "Ne kadar alacak? Çocuklar olmasa hâlimiz harap," sözleriyle içinde bulundukları çıkmazı özetledi. Bu ifade, emeklilerin çocuklarının desteği olmadan temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hâle geldiğini ortaya koydu.
"12 MİLYAR MAAŞ ALIYORUM, 10 MİLYARI KİRAYA GİDİYOR"
Bir diğer kadın vatandaş ise maaş-kira dengesizliğini çarpıcı bir örnekle dile getirdi: "Vallahi oğlum, 10 milyar kira. Ben 12 milyar maaş alıyorum. Bir kuruş zam yok maaşlara." Geriye sadece 2 bin lira kalması, barınma krizinin boyutunu gözler önüne serdi.
"PİLAV YAPTIK VURGUNCUYA YEDİRDİK"
Tepkisini sert sözlerle dile getiren bir erkek vatandaş ise iktidara yönelik hayal kırıklığını şu sözlerle ifade etti:
"Pilav yaptık vurguncuya yedirdik. Aslan payımıza kedi dedirdik. Velhasıl elimizle kudurduk. Biz, bizi soyanı sevdik."
Bu cümleler, ekonomik politikalara karşı büyüyen öfkenin bir yansıması oldu.
"BEN AK PARTİLİYİM AMA ARTIK VELADDALİN AMİN"
Babacan’a yaklaşan başka bir vatandaşın, "Ben AK Partiliyim ama artık veladdalin amin!" sözleri ise hem siyasi tercihlerde yaşanan kırılmayı hem de halk arasında sabrın tükenişini simgeledi.
"TORUNUMA BU MEMLEKETİN HALİNİ NASIL ANLATACAĞIM?"
Bir başka kadın vatandaş ise çocuklarının mesleki durumu nedeniyle yaşananları dile getirmekte temkinli olduğunu belirtip, “Torunum büyüyor. Ona bu memleketin halini nasıl anlatacağım?” sözleriyle geleceğe dair kaygısını dile getirdi.
"UMUTSUZLUĞUN İÇİNDE UMUT ARIYORUZ"
Tekerlekli sandalyedeki yaşlı bir kadın ise, yaşadığı tüm zorluklara rağmen bir umut arayışında olduklarını şu sözlerle ifade etti:
"Umutsuzluğun içinde bir umut bekliyoruz."