Veliler isyan bayrağını çekti! Her yerden şikayet yağıyor, Milli Eğitime "bunun önününe geçin" diyerek çağrı yaptılar

Veliler isyan bayrağını çekti! Her yerden şikayet yağıyor, Milli Eğitime "bunun önününe geçin" diyerek çağrı yaptılar

Velilerin isyan bayrağı çektiği bir dönemde, Milli Eğitim Bakanlığına yönelttikleri çağrı giderek yükseliyor. Her yerden gelen şikayet yağıyor! 'Bunun önüne geçin!' denilerek isyan ediliyor...

Özel okullarda erken kayıt dönemi başlarken, velileri yüksek fiyatlar ve fahiş zamlar bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ara sınıfları kapsayan düzenlemesi, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıf velilerini endişelendiriyor. Bazı özel okullar, MEB'in fiyat düzenlemesini delmek için yan ödemelere aşırı zamlar uyguluyor.

ÖZEL OKULLARDA YÜZDE 150 ZAM TALEBİ

TÖZOK'tan özel okulların ücretlerine yapılacak zamla ilgili açıklama

Mynet'in derlediği haberde, velilerin isyanının, Şikayetvar'a ulaşan şikayetlerle net bir şekilde ortaya konulduğu aktarıldı. Özellikle geçtiğimiz yılın üstüne yüzde 150'nin üzerinde zam talep edilirken, eğitim kurumlarının mevzuata uygun davranmadığı ve erken kayıt döneminin ocak ve mayıs ayları arasında olması gerektiği halde aralık ayında fahiş zamlarla velileri kayıt yaptırmaya zorladığı belirtiliyor.

GÜNLÜK YEMEK ÜCRETİ 333 TL

ozel-okul-ucretleri.jpg

Veliler, yaşadıkları mali sıkıntıları ve fahiş zamları dile getirirken, özellikle günlük yemek ücretlerinin 333 TL'ye kadar çıktığına dikkat çekiyorlar. Ayrıca, özel okulların internet sitelerinde fiyatları açıklamamaları ve velilere sadece sözlü bilgi vermek suretiyle bilgilendirme yapmaları da eleştiriliyor.

BÖYLE ZAMLAR NE GÖRÜLDÜ, NE DE DUYULMADI

Yargıtay'dan özel okul öğretmenlerine emsal karar: Sadece girdikleri derse göre mesai alacaklar

Özel okullardaki ücret artışlarının orantısız olduğunu belirten veliler, örneğin, bir özel okulun 2. sınıf kayıt ücretinin 160 bin TL'ye kadar çıktığını ve bu yılki artışın geçen yıla göre yüzde 220 olduğunu ifade ediyorlar. Bunun yanı sıra, özel okulların bursluluk sınavı sonuçlarını öğrenmek için velileri okula çağırması da eleştiriliyor. Artık veliler bu duruma isyan ederek Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yardım istiyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN