Veri analisti kime denir, ne iş yapar? Veri analisti nasıl olunur? Veri analisti olmak için gereken şartlar

Veri analisti kime denir, ne iş yapar? Veri analisti nasıl olunur? Veri analisti olmak için gereken şartlar

Son dönemlerin en çok tercih edilen mesleklerinden olan veri analistinin yaptığı işlerde merak konusu olmaktadır. Her geçen gün değişen meslek grupları üzerine gündemde olan meslek ise veri analistliği oldu. Peki, veri analistliği nedir, görevleri nelerdir?

Her geçen gün farklılık gösteren teknolojik gelişmeler için yeni meslek grupları türemektedir. İlerleyen dönemlerde alışagelmiş öğretmenlik, doktorluk ve mühendislik gibi mesleklerin yanı sıra da farklı meslekler oluşmaktadır. Veri analisti nedir, kime denir? Veri analisti ne iş yapar? İşte detaylar...

Veri analisti nedir, kime denir?

Şirket verilerinde yer alan bilgileri bilgisayar aracılığı ile analiz edilerek yorumlanmasını yapan kişiye veri analisti denmektedir. Her sene artış göstererek rövanşta olan meslek veri analistine iş imkanları artmaktadır. Bu verilerin incelenmesi ve işe yarar hale getirilmesi şirketlerin geleceği açısından büyük önem arz ediyor.

Veri analisti ne iş yapar, görevleri nelerdir?

- Bahsi geçen verilerin ölçümünü ve analizini gerçekleştirmek

- Verilen ölçülendirilmesiyle beraber elde edilen verilerin anlaşılır hale gelmesi

- Bağlı olarak çalışılan şirketlerin mali kayıtlarını araştırmak

- Çözüm odaklı olarak sade ve kullanışlı durumlar oluşturmak

- Gerekli olan iş imkanlarını tamamlamak

Veri analisti ne iş yapar?

Veri analisti nasıl olunur?

Bu mesleği tercih etmek isteyenlerin öncelikle Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Matematik, İstatistik gibi bölümler üzerinden mezun olması gerekmektedir. Yalnızca üniversiteden mezun olmak yetmez aynı zaman da veri analistliği kurslarını da başarılı ile tamamlamak gerekir.

İş imkanlarının fazla olmasıyla beraber veri analizi uzmanı olmak gerekir. Bunun içinde öncelikle İngilizce bilmek, MS Office, SPSS gibi programların bilinmesi gerekir.

Veri analisti ne iş yapar?

Veri analisti iş imkanları, iş olanakları nelerdir?

Yalnızca bizim ülkemizde değil birçok ülke içerisinde de son dönemlerde rövanşta olan mesleklerden olan veri analisti sektör üzerinde yoğun ilgi görmektedir. Analiz ederek iyi veri analiz uzmanları oldukça fazla aranmaktadır. Bu meslek üzerine gün geçtikçe ilgi çoğaldıkça iş imkanları da artış göstermektedir. Bu mesleğe olan ilgilinin her geçen gün artmasında veri analistlerinin almış oldukları maaşlar da etkilidir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN