Yağ lekelerini çıkartan 5 gizli yöntem! Bu yöntemler ile yağ lekeleri tarih oluyor: Saniyesinde etkili temizlik

Yağ lekelerini çıkartan 5 gizli yöntem! Bu yöntemler ile yağ lekeleri tarih oluyor: Saniyesinde etkili temizlik

Günlük hayatımızda sık sık başımıza gelen olaylardan birisi üzerimize yağ lekesinin bulaşmasıdır. Oldukça zor çıkan yağ lekesini kolay bir şekilde çıkartan 5 yöntem paylaşıldı. Uzun zamandır aranan yağ çıkarma yöntemleri saniyesinde etkisini gösteriyor. Peki yağ lekesi nasıl çıkar? İşte yağ lekesini çıkarmanın 5 yolu...

Yağ lekeleri kıyafetlerimizde en son isteyeceğimiz lekelerden birisi olarak bilinir. Kıyafetler için büyük bir problem olan yağ lekelerini çıkartmak için büyük bir uğraş gerekir. Evde yemek yaparken, araba ile uğraşırken ya da yağlı bir makina elinizde tutarken fark etmeden üzerinize yağ lekesi bulaşabilir. Bu durumlarda ise endişe etmenize gerek yok. Yağ lekelerini çıkarmak için en etkili 5 yöntem paylaşıldı.

tache-de-gras-pressandco.jpg

UN

Yemek yaparken üzerinize ya da halıya yağ sıçramasıyla birlikte bu yöntemi uygulamak için acele etmeniz gerekir. Yeterince hızlı olmamanız halinde kuruyan yağ lekelerini çıkarmak oldukça zahmetli olacaktır. Yağ döküldükten sonra elinize aldığınız unu hemen yağ lekesinin üzerine serpin. Unun yağ lekesini emmesi için kısa bir süre bekleyin. Bekleme işleminden sonra nemli bir bezle lekeli olan bölgeyi silin. Lekenin bulaştığı yerden kısa bir süre içinde çıktığını göreceksiniz.

yag-lekesi-cikar-mi.jpg

KARBONAT

Temizlik alanlarının en etkili malzemelerinden birisi olan karbonat leke çıkarmakta bir numaradır. Yağ lekelerini de kolaylıkla çıkaran bu malzeme aynı zamanda kararma, çay, kahve ve kireç lekelerinde de etkilidir. Alkali madde olarak bilinen karbonat yağ lekelerini anında arındırabilir.

Karbonatın su ile karıştırılması halinde yağ lekesini çıkarabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonatı bir bardak su ile karıştırarak yağ lekesinin üzerine damlatın. 15 dakika kadar bekledikten sonra temiz bir bezle bölgeyi silin. Yağ lekesinin çıktığını göreceksiniz.

15-1200x630.jpg

DETERJAN

En zorlu yağ lekesini çıkardan malzemelerden birisi de bulaşık deterjanıdır. Kumaş eşya ve kıyafetler üzerine bulaşan yağ lekelerini anında arındıran yöntemlerden birisidir. Zorlu yağ lekelerini çıkarmakta bir numara olan deterjanı öncelikle yağ lekesi olan kısma bir miktar dökmeniz gerekir.

Bulaşık deterjanı yağ sökümü bakımından diğer yöntemlerden daha kuvvetlidir. Bulaşık deterjanı döktükten sonra en az yarım saat bekleyerek yağ lekesini çözmesini bekleyin. Daha sonrasında çamaşır makinesinde soğuk su ile yıkama yaparak yağ lekesinden kurtulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN