Yakıtım çabuk bitiyor diyen araç sahipleri dikkat! Meğer deponuzdaki yakıt bu yüzden bitiyormuş

Yakıtım çabuk bitiyor diyen araç sahipleri dikkat! Meğer deponuzdaki yakıt bu yüzden bitiyormuş

Bilim insanlarının son araştırması çok ilginç bir sonuca ulaştı... Arabaların depo kapağının arkasında birikmiş kirde yaşayan bir bakteri türü keşfeden bilim insanları bu bakterinin aynı zamanda yakıt tüketimini de artırdığını ortaya koydu.

Deponuzdaki akaryakıt çok çabuk bitiyorsa sebebi bu bakteri olabilir... Bilim insanlarının keşfettiği bakteri türü arabadaki yakıtı tüketerek hayatta kalıyor. İspanya'daki Darwin Bioprospecting Excellence laboratuvarlarında yapılan araştırmalar sonucunda bilim insanları, arabaların yakıt depo kapağının arkasında yaşayan ve yakıtı tüketen bir bakteri türü keşfetti.

Üstelik bu bakteri benzin ve dizel yakıtı ayırt etmeden tüketiyor. Tabii olarak bu yakıt tüketimi oldukça düşük olsa da bakterinin keşfi bilim insanları açısından büyük önem taşıyor.

darwin.jpg

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI KULLANILACAK

Bilim insanları ve çevre uzmanları, bu keşfin çevre kirliliği ile mücadelede etkin bir rol oynayabileceğini düşünüyor. Özellikle petrol sızıntıları gibi çevreye büyük zarar veren kazalarda atık petrolün doğadan temizlenmesinde bu bakterilerin kullanılabileceği düşünülüyor.

Ancak, bu bakterinin etkisi ne kadar olursa olsun çok büyük petrol sızıntılarında yeterli olacak güce erişemeyeceğinden sızıntıların önlenmesi hala hayati önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN