Yangın, saat 13.45 sıralarında Sultangazi ilçesine bağlı Cebeci Mahallesi 2587 Sokak’ta bulunan 5 katlı bir binanın çatısında meydana geldi. İddiaya göre sobadan kaynaklanan yangın, kısa sürede büyüyerek çatı katını sardı ve yoğun alevler ile dumanlar yükseldi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine hızla polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
Cinayet gibi kaza! Son sürat gelen araç karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalara çarptı: 3 ölü
Mersin'de 34 milyon liralık gasp! Yakalanma anları böyle kaydedildi
SU BORUSU HAYAT KURTARMAYA YETMEDİ
Yangın sırasında, alevlerin etkisiyle büyük panik yaşayan ve 5. katta ailesiyle birlikte ikamet eden yabancı uyruklu bir kişi, çaresizlik içinde pencere camını kırarak binanın dışına çıktı. Can havliyle çatıdan aşağı sarkan su borusuna tutunan adam, borular yardımıyla 3. kata kadar inebildi.
Ancak burada daha fazla tutunamayan adam, kontrolü kaybederek yere düştü. Olay anında yaşanan bu panik ve düşme anları, çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı. Ağır yaralanan adam, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavisi süren adamın sağlık durumuna ilişkin detaylı bilgi verilmedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
