Yaptığı özel karışımla 3 ton ürün alıyor, tüm köy bu ürünleri tüketiyor! Öğrencisi olduğu okulu üretim tesisine çevirdi!

Yaptığı özel karışımla 3 ton ürün alıyor, tüm köy bu ürünleri tüketiyor! Öğrencisi olduğu okulu üretim tesisine çevirdi!

Sinop'ta yaşamını sürdüren Veli Gör öğrencisi olduğu ilkokulun bir sınıfını üretim tesisine çevirdi. Emek emek ürettiği ürünler ise tüm köylünün dilinde dolanıyor. 3 ton topluyor herkesi memnun ediyor. İşte tüm detaylar…

Öğrencisi olduğu ilkokulda istiridye mantarı üretimi yapmaya çıkan 56 yaşındaki Veli Gör, yaptığı üretimle bir köyün sofralarını şenlendiriyor. Sinop Merkez Mertoğlu köyünde yaşamını sürdüren Gör, ayda 3 ton istiridye mantarı topluyor.

GÜN GEÇTİKÇE DAHA FAZLASI GELİYOR

Sinop'ta yaşamını sürdüren Veli Gör, Mertoğlu köyünde yaşamını sürdürüyor. Küçük yaşlarda okudu ilkokul binasının atıl bir şekilde kalmasına gönlü razı gelmeyen Gör, bir sınıfı üretim tesisine çevirdi. Ayda 3 ton istiridye mantarı alan Gör, üretim kapasitesini de her geçen gün arttırıyor.

veli-gor-mantar.jpg

Okulun bir sınıfında istiridye mantarı ürettiğini ifade eden Veli Gör, Öncelikle komposto hazırlığı yaptığını belirterek hazırlığını yaparken ham maddenin saman, Gürgen talaşı, buğday kepeği ile birlikte mısır soma ve kireçten oluştuğunu aktardı.

mantar-yetistirmek-kapak.jpg

Elde ettiği kompostoyu herkesin kaynatarak yaptığını belirten Gör, “Karışımını herkes kaynatarak yapar, ben özel bir şekilde 80 derecede yapıyorum. Devamında üretim odasına geçiyorum. Yaklaşık dört ay sürüyor bu süreç. Sürekli devir daim yapıyorum. Ortaya çıkan üründen gerçekten memnunun. Bütün köy halkı bu mantarı yiyor" sözlerini dile getirdi. Büyümek ve gelişmek için elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini belirten Gör, üretimini her geçen gün arttırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN