Yardımın durumu kapsam dışına çıktı ne demek? İşte pandemi sosyal destek başvuru şartları

Yardımın durumu kapsam dışına çıktı ne demek? İşte pandemi sosyal destek başvuru şartları

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kovid-19 salgını sürecinde geçinemeyen veya geliri olmayan vatandaşlara verdiği 1100 TL pandemi yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden alındıktan sonra değerlendiriliyor. Sosyal destek almaya uygun bulunmayan vatandaşlara 'kapsam dışı' uyarısı veriliyor. İşte, e-Devlet yardım kapsam dışı çıktı ibaresinin anlamı...

Koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden ya da geliri düşen vatandaşlar geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Bu süreçte çağrılara kulak veren devlet, 1100 TL pandemi sosyal destek yardımını hayata geçirdi. Önce Faz-1 ve Faz-2 olarak tek seferlik yapılan maddi yardım, daha sonra Faz-3 adıyla sürekli hale getirildi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç duyulan anlarda e-Devlet'ten başvuru yapan dar gelirlilere 1100 TL pandemi yardımında bulunuyor. Ramazan Bayramı'ndan önce yapılan para yardımının Kurban Bayramı öncesinde yapılması bekleniyor.

6090d09b2af10707e00be4a0-001.jpg

YARDIMIN DURUMU KAPSAM DIŞI NE DEMEK?

1100 TL sosyal destek yardımı için e-Devlet'ten başvuru yapan vatandaşların durumları Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından araştırılıyor. Kişiye göre değil haneye göre yapılan araştırma sonucunda 1100 TL pandemi yardımı almaya hak kazanan vatandaşlar başvuru sonuçlarını e-Devlet'e giriş yaparak öğrenebiliyor.

"Sosyal yardım kapsam dışı, merkezi yardım kapsam dışına çıktı" ibareleri ile karşılaşanlar vatandaşlar ise sosyal yardım alma şartları taşımadığı olarak değerlendiriliyor.

e-Devlet pandemi sosyal destek yardımı kapsam dışı, Bakanlık tarafından belirlenen 1100 TL sosyal yardım şartları taşımadığınız ve maddi yardım almaya hak kazanamadığınız anlamına geliyor.

6090d0aa2af10707e00be4a2-001.jpg

PANDEMİ SOSYAL YARDIM NE ZAMAN ÖDENECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen 1100 TL sosyal destek para yardımının bitiş tarihine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Zira, pandemi yardımı Faz-3 ile beraber sürekli hale getirildi ve Bakanlığın inisiyatifine göre ihtiyaç görülen durumlarda yapılan başvurular arasından seçilen vatandaşlara veriliyor. 1100 TL sosyal destek yardımının ne zaman verileceği belli olmadığı için e-Devlet'ten başvuru yaparak beklemek gerekiyor.

E-DEVLET SOSYAL DESTEK YARDIM SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN