Yargıtay'dan emsal karar: Maddi çıkarla evlenenler yandı

Yargıtay'dan emsal karar: Maddi çıkarla evlenenler yandı

Eşiyle, borçlarını ödemesi için evlendiği iddia edilen kadın, bir süre sonra boşanma davası açtı. Yargıtay, verdiği emsal nitelikte kararda; kadının nafaka ve tazminat alamayacağına hükmederek "Aile kurma maksadı olmayıp sadece borçlarını ödetmek amacıyla evlenen kadın, boşanmada kusurludur" dedi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nden, son dönemde artış gösterdiği söylenen "maddi çıkar amacıyla" yapılan evliliklerle ilgili emsal nitelikte bir karar çıktı.

Aile Mahkemesi’ne müracaat eden bir kadın, şiddetli geçimsizlik sebebiyle kocasından boşanmak istediğini bildirdi. Yapılan yargılamada eşinin kusurlu olduğu gerekçesiyle kadın lehine nafaka ve tazminata hükmedildi.

'BORÇLARINI ÖDETMEK AMACIYLA EVLENEN KUSURLUDUR'

Davalı erkek eş, kararı temyiz edince devreye giren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza atarak Aile Mahkemesi'nin kararını bozdu. Davacı kadının borçlarını ödemek için evlendiğine dikkat çekilen kararda, "Aile kurma maksadı olmayıp sadece borçlarını ödetmek amacıyla evlenen kadın, boşanmada kusurludur" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN