Artan maliyetler ekmek fiyatlarına yansıdı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu, birçok ilde yeni fiyat tarifesinin yürürlüğe girdiğini duyurdu.
200 GRAM EKMEK 17,5 LİRA OLDU
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ocak ayında zammı ertelediklerini belirterek, artan maliyetlere karşı zam yapmak zorunda olduklarını söyledi.
Balcı şunları söyledi: "Kilogramı 75 lira olan ekmek fiyatı 1 Nisan'dan itibaren birçok elimizde değişmeye başladı. Kilogramı 87 liraya denk gelecek şekilde değişti. Yani 200 gram ekmek 17,5 lira veya 230 gram ekmek 20 lira olarak güncellenmek zorunda kaldık."
'FİYAT ARTIŞI EN MAKUL DÜZEYDE'
Balcı, zammın gerekçsini şöyle açıkladı:
"Takdir edersiniz ki Ağustos 2025'ten bugüne kadar 8 aylık zaman zarfında; Ocak 2026'da çalışanlarımızın ücreti arttı, asgari ücretten dolayı, ana ham maddemiz olan un fiyatları yaklaşık %45 arttı. İşletme giderlerindeki fiyat artışı %30 olduğunu baz alacak olursak 8 ay sonra bu fiyat artışının %16 olması en makul düzeyde olduğunu söyleyebiliriz"
Balcı, "Ocak ayında yapmamız gereken bu fiyat düzenlemesini Ramazan ayında vatandaşımız mağdur olmaması için Ramazan ayının sonunda en uygun şekilde gerçekleştirmiş oluyor" dedi.
