Yargıtay’dan sınırlama: Ev sahibi-kiracı arasında bir kriz daha doğdu! Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı

Yargıtay’dan sınırlama: Ev sahibi-kiracı arasında bir kriz daha doğdu! Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı

Ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Uzun süredir büyük bir tartışma konusu olan o durum Yargıtay’a taşındı yeni karar herkesi şaşırttı. O işlemler artık sınırlı süreyle yapılacak. Haftada yalnızca 4 saat yapılacak. İşte Yargıtay'ın yeni kararı…

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gitgide büyüyor. Kira tartışmalarından sonra bu kez de ev gösterme krizi gündeme bomba gibi düştü. Ev gösterme konusunda yaşanılan anlaşmazlıklar Yargıtay el attı. Yargıtay yeni kararı ile sınırlama getirirken kararın detayları da belli oldu.

Ev gösterme krizi büyüyor! Ev sahipleri ve kiracılar arasında ev gösterme konusundaki anlaşmazlıklar artarken, Yargıtay'ın yeni kararıyla sınırlama getirildi. Peki, kiracılar evlerini haftada kaç kez göstermek zorunda? İşte merak edilen tüm detaylar...

YARGITAY'DAN ÇARPICI KARAR:

Yargıtay, kiracıların mahremiyetine saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, ev gösterme sürelerini sınırlandırdı. Buna göre, ev sahipleri artık istedikleri zaman evi gösteremeyecek.

ev-sahibi-kiraci-1.jpg

HAFTADA KAÇ KEZ EV GÖSTERİLEBİLİR?

Yargıtay'ın kararı, hafta içi ve hafta sonu için ayrı ayrı sınırlamalar getiriyor. Kiracılar, evlerini haftada toplamda en fazla 4 saat göstermek zorunda kalacak.

EV GÖSTERME DAVALARI:

Ev sahipleri, kiracıların evi göstermemesi durumunda dava açabiliyor. Mahkeme, evin bulunduğu yer ve diğer faktörleri göz önünde bulundurarak, ev gösterme sürelerini belirliyor.

ev-sahibi-kiraci-2.jpg

KİRACILARIN HAKLARI KORUNUYOR:

Yargıtay'ın kararı, kiracıların mağdur olmasını engellemeyi amaçlıyor. Kiracılar, evlerini makul saatlerde ve sınırlı sürelerde göstermekle yükümlü olacak.

EV SAHİPLERİ VE KİRACILAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER:

  • Ev sahipleri, kiracıdan makul bir süre önceden izin alarak evi gösterebilir.
  • Kiracılar, evlerini haftada en fazla 4 saat göstermek zorunda.
  • Anlaşmazlık durumunda mahkeme, ev gösterme sürelerini belirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN