Yargıtay'ın kararına sessiz kalan Adalet Bakanı Tunç CHP liderini hedef aldı: Yanlış ve sorumsuzca bir hareket

Yargıtay'ın kararına sessiz kalan Adalet Bakanı Tunç CHP liderini hedef aldı: Yanlış ve sorumsuzca bir hareket

Adalet Bakanı Tunç, dün Yargıtay'ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması sebebiyle açıklamalar yapan CHP'nin yeni lideri Özel'i hedef aldı. Bakan Tunç, "Karar meclise, Anayasa'ya karşı darbe girişimidir" ifadelerini kullanan CHP lideri Özel için, "Verilen Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları üzerinden yapılan değerlendirmelerde “Meclise yönelik darbe yapıldığı” şeklinde açıklamalarda bulunmak son derece yanlış ve sorumsuzca bir harekettir" dedi.

Türkiye Yargıtay'ın tutuklu Milletvekili Can Atalay ve AYM üyeleri hakkında verdiği kararla çalkalanırken, Adalet Bakın Yılmaz Tunç'tan konuyla ilgili açıklama geldi. Yargıtay'ın yargı hiyerarşisindeki yeri kendi üzerinde olan AYM hakkında verdiği karar hukukçular ve muhalefet partileri tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Adalet Bakanı Tunç'un yaşanan bu tartışmalara değinmeden, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarına yanıt vermesi dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında vermiş olduğu 'hak ihlali' kararını uygulamayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Karar meclise, Anayasa'ya karşı darbe girişimidir. Ve karar AYM'nin tüzel kişiliğine karşı darbe girişimidir. Halkı, bu kalkışmayı da bastırmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

TUNÇ'TAN ÖZEL'E YANIT

Bu durum dün akşam itibarıyla tüm Türkiye'nin gündemine otururken gözler Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a çevrildi. Bakan Yılmaz Tunç, konuyu değerlendirmenin haricinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef aldı.

Resmi sosyal medya hesabı X'ten konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, "Verilen Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları üzerinden yapılan değerlendirmelerde “Meclise yönelik darbe yapıldığı” şeklinde açıklamalarda bulunmak son derece yanlış ve sorumsuzca bir harekettir.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye bir yararı yoktur" dedi.

'SON DERECE YANLIŞ VE SORUMSUZCA'

Bakan Tunç'un ifadeleri şu şekilde:

"Gezi kalkışması sebebiyle Türk Ceza Kanununun 312. maddesi uyarınca, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan verilen kesinleşmiş mahkumiyet hükmü sonrasında, bu hükümle ilgili olarak verilen Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları üzerinden yapılan değerlendirmelerde “Meclise yönelik darbe yapıldığı” şeklinde açıklamalarda bulunmak son derece yanlış ve sorumsuzca bir harekettir.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye bir yararı yoktur. Hukuk devletinde sorunlar sokakta değil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülür."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN