Yavaş 'bunların LGBT karnesini açıyorum' diyerek anlattı: 2002’den sonra bir sürü LGBT derneği kuruldu 7’si Soylu döneminde

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'nun muhalefete yönelik LGBT ithamlarını eleştiren ABB Başkanı Yavaş “En son 85 yaşındaki Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu’nu LGBT’ci ilan ettiler. Ben bunların LGBT karnesini açıyorum. Türkiye’de 2002’den sonra bir sürü LGBT derneği kurulmuş, bu hükümet zamanında. Bunlardan 7’si Soylu döneminde kurulmuş. LGBT oteli açılmış, müslüman eşcinseller derneğine de izin vermişler” dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin'de seçim mitingi düzenledi. Mitingde ilk olarak kürsüye Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer "Her haneden, partime oy vermeyen, bana oy vermeyen, başka partilere oy veren yurttaşlarımız eğer bizden memnunsanız 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na oy istiyorum" ifadelerini kullandı.

Seçer'in ardından kürsüye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş çıktı. İktidarın kutuplaştırıcı söylemlerine tepki gösteren Yavaş, "Uzun süredir bu nefret siyaseti ülkemizde devam ediyor. Yakışmıyor. Seçime girerken mutlaka biraz milliyetçilik sosu, birazcık da muhafazakarlık sosuna ihtiyaçları oluyor" dedi.

ERDOĞAN VE SOYLU'YA CEVAP VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun LGBT ithamlarına tepki gösteren Yavaş şunları söyledi: “2019 yılında Ankara'da çok iftira attılar. Siyaseti sürekli olarak çirkinleştirdiler. Seçime girerken mutlaka biraz milliyetçilik, biraz da muhafazakarlık sosuna ihtiyaç duyuyorlar. Lüks villaların, lüks hayatların konuşulmasını istemiyorlar. Bunun için aynı iftiraları atıyorlar.

'HANİ ADALET BUNUN NERESİNDE?'

Propagandaya özel uçaklarla gidiyorlar. TRT gibi devletin bir kurumunda sayın Genel Başkanımız 32 dakika konuşuyor, Cumhurbaşkanı 32 saat konuşuyor. Hani adalet! PKK ile aynı görüşleri savunan HÜDA PAR'ı el üstünde tutuyorlar.

Dün akşam eski başbakan (Binali Yıldırım) "HÜDAPAR bizim ittifakımızda değil" dedi; kendilerini milli, bizi gayri milli ilan etti. Millilk böyle lafla olmuyor. Oğlunuzun olduğu iddia edilen Hollanda'daki serveti getirin Türkiye'ye... Merkez Bankası'nın dövize ihtiyacı var. Kim milli kim gayri milli belli olur.

'MÜSLÜMAN EŞCİNSELLER DERNEĞİNE DE İZİN VERMİŞLER'

En son 85 yaşındaki Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu’nu LGBT’ci ilan ettiler. Sürekli ‘Bunlar LGBT’ci’ diyorlar. Aslında kötü bir şey söylemek istiyorlar. Anlıyorsunuz ne demek istediğimi değil mi? Ben bunların LGBT karnesini açıyorum. Sayın İçişleri Bakanı, ‘Bunlar gelirse erkekle erkekle, insanla hayvan evlenecek’ diye sürekli fantazilerini anlatıyor.

Maşallah çok zengin fantazileri var. Türkiye’de 2002’den sonra bir sürü LGBT derneği kurulmuş, bu hükümet zamanında. Bunlardan 7’si Soylu döneminde kurulmuş. LGBT oteli açılmış, müslüman eşcinseller derneğine de izin vermişler. Kimsenin cinsel hayatına devlet karışmaz ama bunu bizlere hakaret etmek amacıyla söylüyorlar.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN