Yaz mevsimi bitmeden kışı gördük! Sıcaklık 9 dereceye düşüyor... Kışlıkları bugün çıkarın daha da üşüyeceğiz

Yaz mevsimi bitmeden kışı gördük! Sıcaklık 9 dereceye düşüyor... Kışlıkları bugün çıkarın daha da üşüyeceğiz

Meteorolojiden sıcaklık uyarılar geldi. Yaz mevsiminde yaşanan yüksek sıcaklıklar tersine döndü. Sonbahar mevsimini yaşayamadan kış gelecek. Sıcaklıkların 9 dereceye kadar düşeceği söyleniyor. Kışlık hazırlıklarınızı şimdiden yapın. İliklerinize kadar titretecek serinlik geliyor. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji tarafından sıcaklık uyarılar gelmeye başladı. Yaz ayları boyunca mevsim normallerinin üzerinde yer alan sıcaklık sonbahar mevsimi ile adeta çakıldı. El Nino ve sıcak hava dalgalarının etkisiyle kuraklığı da beraberinde getirirken, havalar hızla soğumaya başladı. Kuraklık sorunu çözülmese de sıcaklık sorunu giderek azalıyor.

BU SENE KIŞ ERKEN GELİYOR

Yaz mevsimi boyunca peş peşe sıcaklık rekorları kıran termometreler nihayet düştü. Sıcaklıktan bunalan vatandaş soğuk günlerin özlemini çekerken meteorolojiden serinlik uyarısı geldi. Aşırı sıcaklıkların yer aldığı yaz mevsimi tam tersine dönüyor.

El Nino'nun kış mevsiminde de etkili olması beklenirken, serinliğin aşırı olacağı belirtiliyor. Sibirya'da biriken soğuk hava dalgası ile geçtiğimiz sert kışların bir benzerini yaşayacağımız öngörülüyor. Henüz sonbahar mevsiminin ilk ayından kışlıklarınızı hazırlayın uyarısı geldi.

1554886.webp

TİTRETECEK SERİNLİK GELİYOR

Eylül ayı ile birlikte aniden serinleyen hava sıcaklığının mevsim normallerine yaklaşmasıyla birlikte uyarılar geldi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten tarafından yapılan paylaşım sonrasında vatandaşlar kışlıkları çıkarttı. Serin bir gün olduğunu dile getiren Kerem Ökten paylaşımında, "Oldukça serin bir sabah. Gün içinde de böyle. Rüzgârla beraber daha da üşüyeceğiz. 1.500 metre yukarımızda 9 derece var..." ifadelerini aktardı.

VATANDAŞ ENDİŞELİ

Serin günlerin gelmesiyle birlikte kışlıkları çıkartan vatandaşlar geçim sıkıntısı derdine düştü. Soğuk günlerin gelmesiyle artan masraflara karşı nasıl bir yol çizecekleri konusunda endişe sürüyor. Kış mevsiminin sert geçeceği belirtilirken doğalgaz, odun, kömür ve alışveriş gibi harcamaların endişesi tüketicinin omzuna bindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN