Yazıcıoğlu inandığı gibi yaşadı ve bedel ödedi

Yazıcıoğlu inandığı gibi yaşadı ve bedel ödedi

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü 13 yıl sonra aydınlatılıyor. Yürütülen soruşturmada bilirkişi heyeti raporunu tamamladı. Dosyaya girecek olan raporla beraber helikopterin suikast, kaza ya da ihmal sonucu mu düştüğü sorusunun cevabı verilecek. Vefatının 13’üncü yılında eski yol arkadaşı Yazıcıoğlu’nu KARAR’a anlatan Selçuk Özdağ, ‘’Ölümleri göze aldı, hep inandıklarını yapan bir insandı’’ dedi.

EDA SANĞU

Şüpheli helikopter kazasıyla hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 13. yılında da anıldı. 2009 yılında Kahramanmaraş’ta helikopterin düşmesi sonucu Yazıcıoğlu ve uçaktaki 5 kişi hayatını kaybederken kazayla ilgili sır perdesi henüz aralanmamıştı.

Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüyle ilgili Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada 9 kişiden oluşan bilirkişi heyeti çalışmalarını tamamlayarak raporu yazmaya başladı. Yakın bir zamanda dosyaya girecek olan bilirkişi raporu; helikopterin suikast, kaza ya da ihmal sonucu mu düştüğü sorusuna cevap verecek ve bu nedenle soruşturmanın seyrini değiştirecek.

Siyasi hayatının büyük bölümünü, BBP’de geçiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, şaibeli bir şekilde ölen BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun lise yıllarını ve siyaset serüvenini KARAR’a anlattı. Lise yıllarında Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 4 arkadaşıyla ‘bozkurt çiftliği’ni kurma hayali olduğunu söyleyen Özdağ, Yazıcıoğlu’nu ‘’Liseye giderken Elmalı köyünden Şarkışla 5 km yürüyerek gidip gelen bir adam’’ olduğunu belirtti. Yazıcıoğlu’nun çok başarılı bir öğrenci olduğunu vurgulayan Özdağ, ‘’Çocukluğu sürekli olarak ideallerle geçti. Orta okul son sınıftan itibaren ülkü ocaklarına girdi. Sonra lise yılları, sonra veteriner hekim olarak Ankara’ya gitti. Burada Alparslan Türkeş’le tanıştı, Muhsin’i Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı yaptılar. Daha sonra da ülkü ocakları genel başkanı oldu’’ dedi.

BBP’yi kurma süreçlerine değinen Özdağ ‘’Her zaman, 1991 yılında seçilirken, “O sizin inançlarınızı parlamentoya taşıyacak” diyerek sloganlarını attık. Ardından parlamentoya geldikten sonra da çok kritik dönemlerde milletvekilliği yaptı’’ dedi. Yazıcıoğlu’nun ölümü göze alan inandıklarını yapan bir adam olduğunu belirten Özdağ, müslümanlığı istismar etmeyen, samimi bir müslüman olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN