Yeldana Kaharman'ın otopsi raporunu paylaşan gazeteci Baransel Ağca'ya soruşturma

Yeldana Kaharman'ın otopsi raporunu paylaşan gazeteci Baransel Ağca'ya soruşturma

Elazığ'da 2 yıl önce evinde 'ölü bulunduğu' açıklanan Yeldana Kaharman'ın otopsi raporunu paylaşan gazeteci Baransel Ağca hakkında soruşturma başlatıldı. Kaharman'ın şüpheli ölümü suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamaları ile gündeme gelmişti.

Gazeteci Baransel Ağca, suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'AK Parti Milletvekili Tolga Ağar'ın cinsel saldırısına uğrayıp şikayetçi oldu, ardından ölü bulundu' iddiasını ortaya attığı Yeldana Kaharman'ın Malatya Adli Tıp Grup Başkanlığı tarafından hazırlanan otopsi ve toksikoloji raporunu sosyal medya hesabından paylaştı.

"TAHMİN ETTİĞİMİN ÇOK ÖTESİNDE ÇELİŞKİLER..."

Paylaşımında "Tahmin ettiğimin çok ötesinde çelişkiler var" diyen Ağca, otopsi raporundaki incelemeleri sonucu 'Yeldana’nın öldürüldükten sonra asıldığına dair şüphelerin' oluştuğunu kaydetti.

Ağca'nın otopsi raporunu açıklamasının ardından hakkında soruşturma başlatıldı.  Twitter'dan paylaşım yapan Ağca, gazetecilik faaliyetinin cezalandırıldığını belirtti.

"SİZ SİZ OLUN SAVCILARIMIZI GÖREVE ÇAĞIRMAYIN"

Ağca, şunları kaydetti: "Savcılık yine hakkımda soruşturma açmış. İl dışında olduğum için bayram sonu ifadeye gideceğim. Muhtemelen yine eski bir tweeti suç unsuru yaptıkları fakat aslında gazetecilik faaliyetini cezalandırdıkları bir soruşturma. Siz siz olun savcılarımızı göreve çağırmayın.

Daha önce de belirttim, bu soruşturmalar AİHM kararlarına aykırı. Yıllardır orda duran tweet hakkında işlem yapmıyorsunuz. Sizi rahatsız eden bir haber yaptım diye işlem yapıyorsunuz. Bu tam olarak gazetecilik faaliyetinin başka bir suçla cezalandırılması."

NE OLMUŞTU?

Suç örgüt lideri Sedat Peker, geçen hafta sosyal medya üzerinden yayınladığı peş peşe videolar ile hem eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı hem de oğlu AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ı hedef almıştı. 

Peker, yayınladığı ilk videoyu "Şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronu Mehmet Ağar ve Pelikancılardır" notuyla paylaşmıştı.

Peker, ikinci bir video daha yayınlayarak Ağar ailesine yönelik suçlamalarına yenilerini eklemişti. Peker, 9 video daha yayınlayacağını duyurmuştu. 

Peker, son olarak bugün de bahsettiği 3. videoyu Youtube üzerinde paylaşmıştı. Peker, YouTube'a yüklediği videoların üçüncüsünde AK Partili eski vekil Feyzi İşbaşaran'ı jandarma karakolunda kemikleri kırılıncaya kadar nasıl dövdürdüğünü anlatmıştı. 

3. videonun ardından İçişleri Bakanlığı Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili ilk kez açıklama yapmıştı. Yayınladığı videolar ile hem kamu görevlilerini hem de siyasetçileri hedef alan Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili Bakanlık yazılı açıklama yapmıştı.

Organize suç örgütleri ile mücadele edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada "Hakkında Kırmızı Bülten talep edilen organize suç çetesi sözde yöneticisi S.P'nin, dönem dönem çeşitli iletişim mecraları aracılığıyla 'İş insanıyım, bu işlerden çekildim.' demesine rağmen, yine organize suça yönelik faaliyetleri tespit edilmiştir" ifadeleri kullanılmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN