İçişleri'nden Sedat Peker açıklaması: Yine organize suç faaliyeti tespit ettik

İçişleri'nden Sedat Peker açıklaması: Yine organize suç faaliyeti tespit ettik

Peş peşe yayınladığı videolar ile hem kamu görevlilerini hem de siyasetçileri hedef alan Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan ilk açıklama geldi. Organize suç örgütleri ile mücadele edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada "Hakkında Kırmızı Bülten talep edilen organize suç çetesi sözde yöneticisi S.P'nin, dönem dönem çeşitli iletişim mecraları aracılığıyla 'İş insanıyım, bu işlerden çekildim.' demesine rağmen, yine organize suça yönelik faaliyetleri tespit edilmiştir" denildi

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan ilk kez açıklama geldi. İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında 348 organize suç örgütünün çökertildiği duyurdu. 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin Türkiye'nin huzuru ve güvenliği için, hukuk devleti çerçevesinde tüm imkanlarını kararlılıkla ve sorumlulukla seferber ettiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"348 ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ"

"Organize suç örgütlerinin güvenlik güçlerimiz karşısındaki sıkışmışlığı, acizliği ve her operasyonda elde edilen üstün başarılar, bu yapıların tamamen temizlenmesini sağlamaktadır. Huzur ve güvenin temin edilmesinde birçok alanda edilen başarılar, organize suç ile mücadelede de hem operasyon verilerinde hem de halkımızın günlük hayatında hissedilmektedir. Bu çerçevede, 15 Temmuz sonrasında 1738 operasyon yapılmış, 22 bin 636 şüpheli gözaltına alınmış, 8 bin 414'ü tutuklanmış, 31 ulusal düzeyde, 13 bölgesel düzeyde ve 304'ü de yerel düzeyde olmak üzere toplam 348 organize suç örgütü çökertilmiştir."

Güvenlik güçlerinin ağır saha baskısı karşısında, bu yapılara mensup kişilerin, dönem dönem 'örtüleme yöntemi' olarak adlandırılan bir yöntemle kamuoyuna, faaliyetlerinden uzaklaştığı izlenimini vermek istedikleri belirtilen açıklamada, bu örtüleme adımlarına rağmen, güvenlik güçlerinin bu konudaki ısrarlı takibinin devam ettiği vurgulandı.

"YİNE ORGANİZE SUÇ FAALİYETLERİ TESPİT EDİLDİ"

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Hakkında Kırmızı Bülten talep edilen organize suç çetesi sözde yöneticisi S.P'nin, dönem dönem çeşitli iletişim mecraları aracılığıyla 'İş insanıyım, bu işlerden çekildim.' demesine rağmen, yine organize suça yönelik faaliyetleri tespit edilmiştir.

Konu adliyeye sevk edilmiş ve neticesinde bu süreç operasyona dönüştürülmüştür. Anılan kişinin yurt dışından sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yayınlardaki iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle anılan kişi, ülkemize getirilip adalete teslim edilinceye kadar sürecin takibi sağlanacaktır.

"SUÇ ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Güvenlik güçlerimiz, bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da halkımızın huzurunu bozacak tüm suç örgütleriyle mücadelesini bu yapılar hareket edemeyecek duruma gelinceye kadar sürdürecektir. 15 Temmuz'dan sonra art arda yapılan operasyonlarla büyük darbe vurduğumuz organize suç örgütlerinin son kalıntılarını da 2021 yılında tamamen bitirme kararlılığında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

NE OLMUŞTU?

Suç örgüt lideri Sedat Peker, sosyal medya üzerinden yayınladığı peş peşe videolar ile hem eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı hem de oğlu AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ı hedef almıştı. 

Peker, yayınladığı ilk videoyu "Şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronu Mehmet Ağar ve Pelikancılardır" notuyla paylaşmıştı.

Peker, ikinci bir video daha yayınlayarak Ağar ailesine yönelik suçlamalarına yenilerini eklemişti. Peker, 9 video daha yayınlayacağını duyurmuştu. 

Peker, son olarak bugün de bahsettiği 3. videoyu Youtube üzerinde paylaşmıştı. Peker, YouTube'a yüklediği videoların üçüncüsünde AK Partili eski vekil Feyzi İşbaşaran'ı jandarma karakolunda kemikleri kırılıncaya kadar nasıl dövdürdüğünü anlatmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN