Babacan da Sedat Peker hakkında konuştu: Videoları izlemeye dayanamıyorum

Babacan da Sedat Peker hakkında konuştu: Videoları izlemeye dayanamıyorum

Sedat Peker'in çarpıcı iddiaları ile ilgili İYİ Parti lideri Meral Akşener'den sonra Babacan da konuştu. Sedat Peker'in yayınladığı videoları izlemeye dayanamadığını belirten Babacan "Bütün bu olanlar, Türkiye'nin 90'ların karanlığına geri döndüğünü gösteriyor. Her alanda olduğu gibi" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, suç örgütü lider Sedat Peker'in öne sürdüğü iddialar ile ilgili ilk kez açıklamalarda bulundu.

Peker'in yayınladığı videoları izlemeye dayanamadığını belirten Babacan, şunları kaydetti: "Bütün bu olanlar, Türkiye'nin 90'ların karanlığına geri döndüğünü gösteriyor. Her alanda olduğu gibi. Nasıl ekonomide görüyorsak 90'lara dönüşü yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla, bu konularda da maalesef 90'ların karanlığına ülkenin geri döndüğünü görüyoruz. Burada tabii devletin hukuk uygulaması çok önemlidir.

"BURADA AÇIK İTİRAFLAR VAR"

Yargının re'sen harekete geçmesi gerektiğini belirten Babacan "Normal bir ülkede böyle bir şeyler ortaya döküldüğü zaman yargı hemen harekete geçer. Re'sen yargı harekete geçer. Burada açık itiraflar var, suç tespitleri var, iddialar var. Normal bir ülkede yargının hemen harekete geçmesi lazım. Bir, devlet reflekslerinin zayıfladığını gösteriyor. Bir de daha kötüsü, özellikle iktidar tarafından bu tür suç örgütleriyle mafyayla yakın durma, beraber hareket etme, onları kayırma, destekleme, bu tabloyu da görüyoruz.

Sadece devletin, devlet olma fonksiyonunu bırakın. İktidar tarafında bu tür yapılarla olan bir ilişkiyi de görüyoruz. Geçen sene yaşamadık mı? Bir suç örgütünün lideri özel bir kanuni düzenlemeyle hükümetin küçük ortağı tarafından alenen desteklenerek özel bir kanuni düzenlemeyle serbest bırakıldı. Bunu gördük ve daha sonra yapılan açıklamaları gördük. Siyasal şiddetin, sokak şiddetinin tekrar sokaklara geri döndüğünü gördük" diye konuştu.

"PEKİ SAYIN ERDOĞAN NİYE SESSİZ?"

Bahçeli'yi de eleştiren Babacan, şunları kaydetti: "Bugün iktidarın küçük ortağı isim isim hedef gösteriyor, gösterdiği hedefler bir süre sonra bakıyorsunuz alenen şiddet görüyor. Hukuk devletinde böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey kabul edilebilir mi?

Siyasi partilerin üst düzey yöneticileri sokak ortasında şiddet görebiliyor ve iktidarın büyük ortağı da bu konuda tamamen sessiz. Tek bir açıklamasını duydunuz mu? Bu kadar gazeteci şiddet gördü sokakta, bu kadar siyasetçi şiddet gördü. Ve küçük ortağın işaret ettiği insanların bu şiddeti gördüğünü dünya âlem bilmiyor mu?

Peki, büyük ortak, sayın Erdoğan niye sessiz? Bu kadar önemli bir hadisede niye susuyor? Bütün bunlar ülkenin düştüğü bu acı tabloyu bize gösteriyor."

"GERÇEKTEN BU ÜLKEYE YAZIK"

"Gerçekten bu koskoca ülkeye çok yazık. Devlet, devlet olmanın gereğini yerine getirecek. Kaldı ki iyi yönetildiğinde bu iş nasıl oluyor gördük. Bir dönem biliyorsunuz mafyaymış, suç örgütüymüş, çeteymiş bunlar günlük haberlerden tamamen çıkmıştı. Çünkü niye; o dönem işin başında olanlar, İçişleri bakanları ve o dönemki yönetim zihniyeti bunlara göz yummuyordu ve göz açtırmıyordu" diyen Babacan, Sedat Peker'in peş peşe yayınladığı videoları izlemeye dayanamadığını da söyledi.

"ARKADAŞLAR GÖNDERDİLER 3-5 DAKİKA BAKTIM"

T24'ten Murat Sabunca'ya konuşan Babacan, şunları kaydetti: "Şu anda öyle değil, ilişki yumağı karma karışık. Açıkçası o videoları izlemeye dayanamıyorum. Arkadaşlar gönderdiler 3-5 dakika baktım. Ya bu kabul edilecek bir şey değil. İnsanın vicdanını yaralıyor. Madem böyle bir şey ortaya dökülmüş, madem milyonlarca vatandaşımız bunları izliyor. Bu ülkenin savcısı mı yok? Bu ülkenin yargısı mı yok? Niye re'sen harekete geçilmiyor. Bu kadar iddia var doğru mudur değil midir niye bakılmıyor. Çünkü devlet reflekslerini kaybetti.

Yargıyı, yasamayı, yürütmeyi siz tek elde toplarsanız bütün sistem oradan sinyal bekliyor. 'Bakalım Cumhurbaşkanı’ndan bir sinyal gelecek mi?' Cumhurbaşkanı'ndan sinyal gelirse sistem harekete geçiyor, gelmezse sessiz bekliyor."

İLK MERAL AKŞENER KONUŞTU

Sedat Peker'in kamu görevlileri ve siyasetçileri hedef alan açıklamaları hakkında ilk kez bir siyasi parti lideri dün konuşmuştu. KARAR TV'de açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "İddialar çok vahim. Ortaya çıkanlar tam bir rezalet. Bu iç içe geçmişlik, hele kokain meselesi. Bir devletin derini, sığı olmaz" ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN