Başsavcılıktan Peker’in iddialarına cevap

Başsavcılıktan Peker’in iddialarına cevap

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, organize örgüt lideri Sedat Peker'in, evinde ölü bulunan Yelda Kaharman ile ilgili iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Olayın intihar olarak tespit edildiği ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği kaydedildi. Günlerdir birçok kamu görevlisi hakkında ağır ithamlarda bulunan Sedat Peker'in iddialarına sadece Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan cevap gelmesi dikkat çekti.

Bir süredir YouTube üzerinden yayınladığı videolarla birçok kamu görevlisi ve siyasetçi hakkında ağır suçlamalarda bulunan organize örgüt lideri Sedat Peker'in iddialarına sadece Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan cevap verdi. Başsavcılık, Peker'in AK Parti Milletvekili Tolga Ağar hakkında dile getirdiği iddialar ile ilgili açıklama yaptı. 

Organize örgüt lideri Sedat Peker tarafından Kazakistan uyruklu Gazeteci Yeldana Kaharman için "AK Parti Milletvekili Tolga Ağar'ın cinsel saldırısına uğradığı şikayetinin ardından ölü bulundu" iddiasına yönelik açıklama yapan Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı; olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda Kaharman’ın asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği ve intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığının tespit edildiğini belirtti.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kazakistan uyruklu Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgili paylaşımlar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Kaharman’ın asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tesbit edilerek 16/10/2019 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği anlaşılmıştır.”

NE OLMUŞTU?

Organize örgüt lideri Sedat Peker, kendisine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında videolar çekerek açıklama yapmıştı. Sedat Peker yayınladığı ikinci videosunda AK Parti Milletvekili Tolga Ağar hakkında iddialarda bulunmuştu.

Sedat Peker, "Mehmet Ağar ve Pelikancıların gerçek yüzü" başlığıyla yayınladığı videoda  "Tolga Ağar'ın bir kız arkadaşı var Kırgız ya da Kazak uyruklu. Kızcağız jandarmaya gidiyor, Tolga Ağar bana tecavüz etti diye. Kız şikayet ediyor. Daha sonra kızı helikopterle aldırıyorlar. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Orada bir garipcağız öldü, herkes biliyor kimse sesini açmıyor" iddialarını dile getirmişti.

Söz konusu iddialara yönelik sosyal medya hesabından açıklama yapan Tolga Ağar ise "Uzun süredir yurt dışında kaçak yaşadığı anlaşılan suç örgütü mensubu S.P. isimli kişi tarafından şahsıma yönelik iftiraları şiddetle reddediyorum. Hangi karanlık hesaplar için bu şeref ve itibar suikastına giriştiğinin açığa çıkması için hukuki işlemleri başlatacağım.

Şaibe yaratarak, ima yoluyla beni suçlamaya çalıştığı adı geçen gazeteciyi tanımam. Konu adli makamlarca soruşturulmuş ve hukuki süreç tamamlanmıştır. Konunun şahsımla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN