Yemen açıklarındaki göçmen teknesinde can kaybı 92'ye çıktı

Yemen açıklarındaki göçmen teknesinde can kaybı 92'ye çıktı

Yemen’in Ebyen ili açıklarında 3 Ağustos’ta düzensiz göçmenleri taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 92’ye yükseldi.

Yemen'in güneyinde bulunan Ebyen ili açıklarında 3 Ağustos 2025 tarihinde meydana gelen tekne faciasında yaşamını yitiren düzensiz göçmenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Ebyen Halk Sağlığı Genel Müdürü Abdulkadir Bacemil tarafından yapılan son açıklamaya göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 92’ye yükseldi. Arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

KAZADA ÖLENLERİN CESETLERİ KIYIYA VURUYOR

Bacemil, olayla ilgili yaptığı açıklamada, cenazelerin çoğunun Ebyen’in merkezi Zincibar kentinin yaklaşık 120 kilometre doğusundaki Ahver ilçesine kadar uzanan sahil şeridi boyunca bulunduğunu ifade etti. Henüz ulaşılamayan göçmenlerin bulunması için kıyı boyunca arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

BM GÖÇ ÖRGÜTÜ: TEKNE 200 KİŞİ TAŞIYORDU

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), aynı günün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, faciada hayatını kaybedenlerin sayısının en az 56 olduğunu duyurmuştu. Açıklamada, 3 Ağustos’ta Yemen’in Ebyen iline bağlı Şukra açıklarında, içinde yaklaşık 200 göçmenin bulunduğu bir teknenin alabora olduğu ve bu olayın büyük bir trajediye yol açtığı belirtilmişti.

IOM, olayda hayatını kaybedenlerin en az 14’ünün kadın olduğunu, ölenlerin büyük çoğunluğunun ise Etiyopya uyruklu olduğuna inanıldığını bildirdi. Kurum ayrıca, şu ana kadar sadece 12 kişinin kurtarıldığını ve hepsinin erkek olduğunu ifade etti. Olayla birlikte kayıpların sayısının 132’ye ulaştığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN