Yeni dokunulmazlık dosyaları TBMM'de: 8'i CHP'li 10 milletvekili hedefte

Yeni dokunulmazlık dosyaları TBMM'de: 8'i CHP'li 10 milletvekili hedefte

TBMM Başkanlığına, 8'i CHP milletvekillerine ait olmak üzere toplam 10 milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin 11 Cumhurbaşkanlığı tezkeresi sunuldu. Dosyalar, incelenmek üzere Karma Komisyona havale edildi.

10 Milletvekiline Ait 11 Dokunulmazlık Dosyası SunulduTürkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasama dokunulmazlığı dosyalarına ilişkin yeni bir hukuki süreç başladı. Farklı siyasi partilere mensup 10 milletvekili hakkında hazırlanan yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkındaki Cumhurbaşkanlığı tezkereleri, TBMM Başkanlığı tarafından Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyona sevk edildi.

SEVK EDİLEN İSİMLER VE DOSYA DAĞILIMLARI

Meclis Başkanlığı tarafından Karma Komisyona gönderilen dokunulmazlık dosyalarının çoğunluğunu muhalefet partisi milletvekillerine ait fezlekeler oluşturdu. Hakkında tezkere düzenlenen milletvekillerinin listesi ve bağlı bulundukları siyasi partiler şu şekildedir:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP): Ali Mahir Başarır (Mersin), Mustafa Sezgin Tanrıkulu (Diyarbakır), Namık Tan (İstanbul), Mahmut Tanal (Şanlıurfa), Selma Aliye Kavaf (Manisa), Harun Özgür Yıldızlı (Kocaeli), Tahsin Ocaklı (Rize), Hasan Öztürkmen (Gaziantep).

İYİ Parti: Lütfü Türkkan (Kocaeli).

Bağımsız: Selim Temurci (İstanbul).

Gelen fezlekeler doğrultusunda, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal hakkında TBMM Başkanlığına ulaşan 2 ayrı dosya bulunurken, diğer 9 milletvekili hakkında ise birer dosya yer aldı.

BUNDAN SONRAKİ HUKUKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen tezkerelerin ulaştığı Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon, önümüzdeki süreçte dosyaları esastan incelemek üzere gündemine alacak. Komisyon, ilgili milletvekillerinin savunmalarını veya yazılı beyanlarını değerlendirdikten sonra dokunulmazlıkların kaldırılıp kaldırılmaması yönündeki raporunu hazırlayarak TBMM Genel Kurulu'na sunacak. Nihai karar, TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak oylama neticesinde belirlenecek.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN