Yeni kabine sonrası flaş erken emeklilik hamlesi! Şartlar standartlaştı: Artık bu şartlara tabi tutulacak

Yeni kabine sonrası flaş erken emeklilik hamlesi! Şartlar standartlaştı: Artık bu şartlara tabi tutulacak

Bağ kurlulara erken emeklilik yolu açıldı. Bakan Işıkhan'ın masasındaki düzenlemede neler var? İşte detayları...

BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖNEMLİ ADIM….

BAĞKURLULAR 5 YIL ERKEN EMEKLİ OLACAK

Bağkurda prim eşitlemesi Bakan Işıkhan’ın imzalaması için masaya koyuldu. Buna göre 5 yıl erken emekli olmak için süre belirlendi. İşte detaylar…

bağkur

Bağ kur da prim gün sayısında azaltmaya gidiliyor. 9 bin gün olan prim gün sayısı 7 bin 200 güne çekiliyor.

Emeklilik hakkından 1 milyondan fazla bağ kurlunun yararlanması bekleniyor. Meclisin çalışmalarının başlamasının ardından detaylar netleşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan küçük esnafa müjdeyi Kayseri’de yaptığı mitingde vermişti. Küçük esnafın prim ödeme gününün 7 bin 200 güne indirileceği mesajını vermişti. Üstelikte bu durumdan bir milyondan fazla bağ kurlu da yararlanma imkanını elde edecek.

bağkur

MARATON BAŞLIYOR

Seçimler bitti şimdi verilen vaatlerin yerine getirilmesi için çalışmalar bir bir geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğunda devir teslim yapıldı ve Vedat Işıkhan yeni koltuğuna oturdu. Bundan sonraki süreçte Işıkhan’I yoğun bir maraton bekliyor. Bakanın önünde YET’den bağ kur a kadar bir çok dosya bulunuyor. Bu dosyalardan dikkat çekenlerden biri de bağ kur prim sayısının indirilmesi ile ilgili olan. Buna göre bağ kurlular bin 800 gün yani 5 yıl daha erken emekli olabilecek.

Prim eşitleme süreleri de oldukça merak edilen konular arasında. Bakan Işıkhan tempolu başladığı bu süreçte tüm dosyaların kısa süre içerisinde netlik kazanması bekleniyor.

bağkur

İşçi ve memurların prim gün sayısı 7 bin 200 gün iken bağ kurlular 9 bin gün prim ödemesi ile karşı karşıyaydı. Bu yüzden de bağ kurlular daha uzun süre prim ödeme ile karşı karşıydılar. SGK'da 7200 prime kadınlar 58 yaşta erkekler ise 60 yaşta emeklilik hakkına sahip oluyordu. Ancak bağ kur da bu prim sayısı 9 bin günle sabitti. Yapılan emeklilik reformu ile birlikte farklı iş kollarında çalışanlar arasındaki prim gün sayısında eşitlenme sağlanmış oldu. Aradaki farkta kapanmış olacak.

BAĞ-KUR’LUNUN EMEKLİ MAAŞI DA ARTIYOR

Aynı zamanda bağ kur emeklileri bu düzenleme ile daha fazla emekli maaşı da alabilecek. 9 bin prim günün tamamlanmasına 3 buçuk yıl kalan emekli adayları bu yılı SGK lı olarak tam-mamlarsa da hem daha az prim hem de daha yüksek bir aylıkla emekli olmuş olacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN