Yeni metro hattı açıldı! Ulaşım 8 dakikaya düştü

Yeni metro hattı açıldı! Ulaşım 8 dakikaya düştü

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın hizmete açıldığını açıkladı. 14 kilometrelik hat ile Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na seyahat süresi 8 dakikaya düştü.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı bugün ulaşıma açıldı. Yeni metro hattı 4 istasyondan oluşuyor. Arnavutköy, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo ve İstanbul Havalimanı Terminal.

ARNAVUTKÖY- İSTANBUL HAVALİMANI ARASI 8 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Türkiye'de ilk defa kullanılan demiryolu hat altyapı sistemiyle yapılan yeni hat ile 14 kilometrelik hat ile Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na seyahat süresi 8 dakikaya düştü.

2.jpg

Yeni metro hattı ile Arnavutköy ile Göktürk arası 20 dakikaya,

Arnavutköy ile Kağıthane arası 32 dakikaya

Arnavutköy ile Gayrettepe arası 41 dakikaya düştü.

Yeni metro hattı ile İstanbul'un toplu raylı sistem ağı uzunluğu 362 kilometreye çıktı.

ist.jpg

ARNAVUTKÖY'DEN ZİNCİRLİKUYU'YA...

Bakan Uraloğlu yeni metro hattı ile ilgili Arnavutköy- Halkalı etabının da 1 yıl içinde tamamlanacağını belirtti. Uraloğlu böylece Arnavutköy'den Zincirlikuyu'ya kadar kesintisiz ulaşım sağlanacağını ifade etti.

Bu yeni hat ile İstanbul'un ulaşımı daha da kolaylaşacak ve vatandaşlar zamandan tasarruf edecek.

1-011.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN