Yeni okul döneminin ilk haftasında müjde Mansur Yavaş'tan geldi! Ödemeler hesapla yatırıldı

Yeni okul döneminin ilk haftasında müjde Mansur Yavaş'tan geldi! Ödemeler hesapla yatırıldı

Yeni eğitim döneminin ilk haberi Mansur Yavaş’tan geldi. “Ankara'da hiçbir çocuk karnı aç eğitim almayacak, biz varız” diyen Başkan Yavaş ilk ödemeleri hesaplara yatırdı. İşte kantin desteği hakkında merak edilen tüm detaylar…

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni bir hizmete imza attı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yapılan açıklama ile tüm öğrencilerin yüzleri gülüyor. Sosyal yardım alan ailelerin çocukları için yeni bir hizmet gündemde yerini aldı. Başkan Yavaş, ilkokula giden çocukların yeterli ve sağlıklı beslenebilmesi için Kantin Desteği uygulamasını başlattı. İşte kantin desteği hakkında merak edilen tüm detaylar…

KANTİN DESTEĞİ İÇİN NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?


Başkan Mansur Yavaş tarafından yapılan açıklama kapsamında gerçekleştirilen proje için kişi başına 330 TL tutarında ödeme yapılacağı belirtildi. Ödemeler ilk etapta pilot bölgeler için yapılırken 14.000 ilkokul öğrencisinin hesaplarına ödemelerin aktarıldığı duyurulduğu. Pilot bölge olarak Altındağ ve Mamak seçilirken ödemelerin de Başkent Kartları’na yapıldığı ifade edildi. Uygulamaların yakın zamanda diğer ilçelerde de yaygınlaştırılarak toplamda 60.000 ilkokul öğrencisinin hizmetten yararlanması amaçlanıyor.


kantin-destegi.jpg

ÖĞRENCİLERE DESTEK MANSUR YAVAŞ’TAN


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yeni hizmete açılan kantin desteği için ilk ödemelerin hesaplara yatırıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yer alan ifadeler şu şekildedir:

“Okulların başlamasıyla beraber evlatlarımıza da bir müjdemiz var. İlköğretime giden 14 bin çocuğumuza aylık 330 TL kantin desteğine başladık. Ankara’da hiçbir çocuk karnı aç eğitim almayacak, biz varız”

mansur-yavas-mujde.jpg​​​​​​​

KANTİN HARCAMALARINDA KULLANILACAK

Ödemelerin ailelerin Başkent Kartları’na yatırıldı belirtilirken paranın yalnızca çocuğun okuduğu ilkokulun kantinin de kullanılabileceğinin de altı çizildi. Her ay kantinci tarafından tek sefer çekilen tutar öğrenciye 22 adet kantin fişi olarak verilecek.


Bununla birlikte öğrenciler ailelerinin Başkent Kartlarını her gün yanında taşımasına gerek kalmadan kantin ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Gerçekleştirilen uygulama ailelere destek sağlarken bununla birlikte kantincilerin de ekonomik olarak kalkınmasını sağlamaktadır. Bu kapsamda çocuklar da okul süreleri boyunca sağlıklı ve yeterli bir şekilde beslenebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN