Yeni salgın hastalık bu dört virüsten biri olacak! Bilim insanlarından korkutan araştırma

Yeni salgın hastalık bu dört virüsten biri olacak! Bilim insanlarından korkutan araştırma

Koronavirüs salgını, son yüzyılın dünya çapında en ölümcül salgın hastalığı oldu. Bilim insanları, dünya genelinde pandemiye neden olacak bir sonraki hastalığın neden olacağı virüsleri belirledi. İşte detaylar...

British Medical Journal'da yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, halihazırda hayvanlarda gizlenen ve bunların yarısı insanlara geçebilecek virüslerden kaynaklanan ölümlerin 2050 yılına kadar 12 kat artması bekleniyor. Bilim insanları salgının ne zaman ve nasıl başlayacağını kesin olarak tahmin edemiyor fakat yakın zamanda başlayacak bir salgına bu dört virüsten birinin neden olacağı belirtiliyor.

BİR SONRAKİ SALGIN HASTALIK HANGİ VİRÜSTEN OLACAK?

HalkTV'de yer alan habere göre, ABD'li bilim adamlarını endişelendiren dört virüs arasında Ebola ve Marburg, SARS ve Nipah virüsü yer alıyor. Bu virüsler, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) bir sonraki salgının kaynağı olabilecek 'öncelikli hastalıklar' listesinde yer alıyor. Ancak yeni bir çalışma, Ebola benzeri Machupo virüsünün de bir tehdit olarak görülmesi gerektiğini savunuyor.

EBOLA VE MARBURG

Ebola ve Marburg, yarasalardan gelen ve enfekte ettikleri birçok kişiyi öldüren şiddetli ve son derece bulaşıcı filovirüsler.

SARS

Şiddetli akut solunum sendromu (SARS), aynı zamanda Kovid-19'a da neden olan koronavirüsün neden olduğu viral bir solunum yolu hastalığı.

NİPAH

Uzmanlar, meyve yarasalarından veya çiftlik hayvanlarından yayılan bir virüs olan Nipah'ın da bir sonraki salgın olabileceği konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN