Yeşil Sol Parti'den yüzde 25 zamma eleştiri: Emekli aylıklarının alt sınırı asgari ücrete eşitlensin

Yeşil Sol Parti'den yüzde 25 zamma eleştiri: Emekli aylıklarının alt sınırı asgari ücrete eşitlensin

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, emekli aylıklarına yapılan yüzde 25 zammın ardından kök aylık ücretlerinin değişmediğini söyleyerek, “Emekli aylıklarının alt sınırı, asgari ücrete eşitlenmesi gerekir” dedi.

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurul'da görüşülen, en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını ve bazı vergi artışları öngören kanun teklifini eleştirdi.

‘KÖK AYLIK DEĞİŞMİYOR’

Emekli aylıklarına yapılan zammın ciddi bir tuzak içerdiğini ileri süren Kok, "En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılacağı, bir kandırmacadan ibarettir. Emeklilerin kök aylıkları değişmiyor. 7 bin 500'ün altında kalan emekli aylıkları, Hazine katkısıyla 7 bin 500'e tamamlanacak" diye konuştu.

yes.jpg

‘ALT SINIR ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENSİN’

Yüksek enflasyon nedeniyle emeklinin alım günün düştüğünü belirten Kok, "Emekli aylıkları çok düşüktür ve emekli aylıklarının 7 bin 500 liraya tamamlanması bile yetmez. Yasa ile emekli aylıklarının alt sınırının, asgari ücrete eşitlenmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN