'Yeter artık' diye isyan edeceksiniz! Meteoroloji'den İzmir ve Muğla'dan Hatay'a kadar kritik uyarı: Hazırlığınızı yapın

'Yeter artık' diye isyan edeceksiniz! Meteoroloji'den İzmir ve Muğla'dan Hatay'a kadar kritik uyarı: Hazırlığınızı yapın

Son dakika haberi... Kasım ayı ile birlikte yağışlar tüm yurtta etkisini göstermiş durumda. Perşembe günü İstanbul'a sağanak yağış vururken gözler Meteorolojik kaynaklardan gelen uyarılara çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Yağışlar devam edecek mi?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. O bölgelerde yaşayanlar dikkat! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarih verip uyardı. 'Yeter artık' diye isyan edeceksiniz!

Sağanak yağışlar Kasım ayı itibariyle tüm yurtta etkisini göstermiş durumda. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yağışlar bölge bölge etkisini gösterirken gözler Meteorolojik kaynaklardan gelen uyarılara çevrilmiş durumda. Peki bugün hava durumu nasıl? İstanbul'da yağışlar devam edecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. 'Yeter artık' diye isyan edeceksiniz! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarih vererek uyardı. İzmir ve Muğla'dan Hatay'a kadar kritik uyarı. O tarihler arasında sakın dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü “turuncu” ve “sarı” kod uyarısında bulundu. 12 kentte kuvvetli yağış bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

ghhghg-2023-11-04t100652-250.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. .

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI : Rüzgârın; Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

8 İL SARI KODLA UYARILDI

Sarı kodla uyarılan iller Aydın, Bursa, İzmir, Kocaeli, Balıkesir İstanbul, Manisa ve Yalova oldu.

4 İLSE TURUNCU KODLA UYARILDI

Edirne, Tekirdağ, Çanakkale Turuncu ve Kırklareli ise turuncu kodla uyarılan iller oldu.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KEREM ÖKTEN TARİH VERİP UYARDI: 'YETER ARTIK' DİYE İSYAN EDECEKSİNİZ!

Daha önce İstanbul'a ne zaman yağmur yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir uyarıda bulundu. İzmir ve Muğla'dan Hatay'a kadar kritik uyarıda bulunan Ökten, "Yeter, artık yağmasın" diyeceğini söyledi. Kerem Ökten yapmış olduğu paylaşımda "Kıyı Ege ve Akdeniz önümüzdeki haftalarda yağışlardan bıkacak. "Yeter, artık yağmasın" diyecek. Senaryolar ortalaması bile, örneğin Muğla tatil merkezlerinde 400 mm'ye kadar yağış veriyor..." dedi.

hghg-2023-11-04t100632-011.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

4 KASIM 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h1.png

5 KASIM 2023 PAZAR GÜNÜ

h2.png

6 KASIM 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h3.png

7 KASIM 2023 SALI GÜNÜ

h4.png

8 KASIM 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN