Yılbaşından hemen önce 1250 TL hesaplara yatırıldı! Hemen kontrol edin

Yılbaşından hemen önce 1250 TL hesaplara yatırıldı! Hemen kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçim sıkıntısı yaşadığı tespit edilen vatandaşlara ve dar gelirli ailelere yapılan destek ödemeleri, yılbaşı dolayısıyla erkenden hesaplara yatırılmaya başlandı. Peki, sosyal yardımdan kimler faydalanabilir? Aile destek yardımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ödeme yapılmaya devam ediliyor. Yılbaşı dolayısıyla hak sahiplerine ödemeler biraz öne çekilerek hesaplara yatırılmaya başlandı. Yapılan ödemelerin 1250 TL tutarında ödendiği aktarıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, ocak ayının ilk haftası yapılacak olan 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerini öne çekerek bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz.

'Türkiye Aile Destek Programı' kapsamında 3 milyon hanemize 2,9 milyar TL, 'Çocuk Desteği Bileşeni' kapsamında 2,2 milyon hanemize 919 milyon TL olmak üzere toplam 3 milyon hanemize 3,8 milyar TL tutarında ödeme yapacağız."

2023 AİLE DESTEK YARDIMI NE KADAR OLACAK?

Aile destek yardımı ödemelerinin, asgari ücret zammı sonrası artıp artmayacağı merak konusu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 TL-1250 TL olarak güncellemişti.

Yeni yılda ödemelerin miktarının ne kadar olacağına yönelik bir açıklama yapılmadı.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

850-1250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştiriliyor.

12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecek.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuran kişinin;

* Türk vatandaşı olmaması
* Mavi Kart sahibi olması
* Yerleşim adresinin yurt dışında olması
* 18 yaşından küçük olması

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurt dışında çalışan, yurt dışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacak.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutuldu.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ KAÇ LİRA?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, daha önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz.

Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıtılacaktır."

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU EKRANI

SOSYAL YARDIM GENEL BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN