Başıboş köpek sorununun önüne geçilemiyor. Bayburt'un Arslandede Köyü'nde, nesli tükenmekte olan bir vaşak başıboş köpekler tarafından boğularak telef edildi.
Bayburt'un Arslandede Köyü'nde, nesli tükenmekte olan bir vaşak, başıboş köpekler tarafından öldürüldü. Olay, köy sakinlerinin kurtarmaya çalışmasına rağmen trajik bir şekilde sona erdi. Başka bir doğa felaketi olarak kayıtlara geçen bu olay, özellikle nesli tükenmekte olan hayvanların karşılaştığı tehlikeleri gözler önüne serdi.
Vaşak, başta ormanlık alanlarda yaşamını sürdüren ve azalan bir tür olarak biliniyor. Köylülerin fark etmesiyle, vaşağın yaşadığı bu korkunç saldırıdan kurtulması için gösterdikleri çaba sonuçsuz kaldı. Köy sakinlerinin, başka bir tehlikeye dönüşen başıboş köpeklerden vaşağı korumaya yönelik müdahalesi yetersiz kaldı.