YKS için son çağrılar! Başvurular için son 2 gün! Geç kalmadan başvuru yapın

YKS için son çağrılar! Başvurular için son 2 gün! Geç kalmadan başvuru yapın

2023 yılında ÖSYM tarafından düzenlenecek YKS sınavı için son çağrılar yapılıyor. Adaylar başvuru tarihleri hakkında araştırmalarını hızlandırırken sınav tarihi de merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte YKS sınavı hakkında merak edilen tüm detaylar…

Eğitimine üniversitede devam etmek isteyen milyonlarca öğrenci 2023 yılında düzenlenecek olan YKS sınavı için araştırmalarını hızlandırdı. Öğrenciler Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nin (YDT) sınavları için hazırlıklarına devam ederken başvuru tarihleri de merak ediliyor. Haziran ayında yapılacak YKS sınavı kapsamında başvurular içinde son çağrılar yapılıyor. İşte YKS sınavı hakkında merak edilen tüm detaylar…

2023 YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

2023 yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı 17 ve 18 haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından yapılacak sınav belirlenen sınav salonlarında gerçekleştirilecek.

osym-sinav.jpg

YKS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2023 yılı YKS sınavına başvuruda bulunacak adaylar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Mobil Uygulaması ya da https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurularını yapabilir. Detaylı bilgi almak isteyen öğrenciler 2023 YKS başvuru kılavuzundan işlemleri tek tek öğrenebilir.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

2023 yılı YKS sınavı başvuru tarihleri hakkında araştırmalar devam ediyor. Başvuruda bulunacak adaylar için son çağrılar yapılırken son başvuru tarihine 23 Mart 2023 oldu belirtildi
osym-sinav-takvimi.jpg

YKS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Üniversite eğitimi için 2023 YKS sınavına katılacak öğrenciler her oturum için 115 TL Ödeme yapacak. Yalnızca TYT'ye katılacak öğrenciler 115 TL ödeme yaparken TYT, AYT veya YDT'ye katılacak adayların 230 TL ödeme yapması gerekiyor TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345,00 TL yatıracaklar.

ÖDEMELER NEREDEN YAPILACAK?

YKS sınavı için ödeme işlemleri merak ediliyor. Ödemeler bankacılık işlemleri üzerinden yapılırken ödeme yapılacak bankalar şu şekildedir:

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • QNB Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve mobil bankacılık (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç
  • İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
  • ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)


kpss-sinavi-ne-zaman.jpg

YKS ÖDEMELERİ NE ZAMAN SON?

YKS başvuruları için son tarih 23 Mart 2023 olarak açıklandı. Adayların başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi durumunda Türkiye saati ile 23.59'a kadar ödemeler tamamlanacak. YKS ödemeleri için belirlenen son tarih 24 Mart 2023 olarak belirtildi.

2023-YKS OTURUMLARI NELER?

YKS’nin 1. Oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT),
YKS’nin 2. Oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT),
YKS’nin 3. Oturumu Yabancı Dil Testi (YDT)’dir.

2023-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm adaylar için zorunludur. 2023-YKS’de SAY, SÖZ, EA veya DİL puanıyla bir lisans programına yerleşmek isteyenlerin ise 2023- AYT ve/veya 2023-YDT oturumlarına katılmaları zorunludur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN