YSK Başkanı Yener: Deprem bölgesi seçime hazır

YSK Başkanı Yener: Deprem bölgesi seçime hazır

31 Mart yerel seçimlere 24 gün kaldı. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinin etkisiyle yıkıma uğrayan 11 ilde ise seçim hazırlıkları devam ediyor. Çalışmalara dair açıklamada bulunan YSK Başkanı Yener, "Deprem bölgesinin yerel seçimlere hazır olduklarını yerinde gözlemledik. Okullarımız ve konteynerlerimiz seçime hazır haldedir" ifadelerine yer verdi.

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere odaklandı. Siyasi partiler çalışmalarını yoğunlaştırırken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) da hazırlıklarına devam ediyor.

Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgede YSK, seçimlere olumsuz bir yansıma olmaması adına hummalı bir çalışma yürütüyor.

'GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK'

Çalışmalara dair Diyarbakır'da açıklamalarda bulunan YSK Başkan Ahmet Yener, "Yapmış olduğumuz temaslar neticesinde okullarımızın son durumlarının tespiti amacıyla il ve ilçe seçim kurullarımızdan bilgi aldık. Bilgiler neticesinde de konteyner ihtiyacımız varsa valilerimizle görüşüp gerekli tedbirleri aldık" dedi.

'DEPREM BÖLGESİ SEÇİME HAZIR'

Deprem bölgesindeki son durumu değerlendiren Yener, "Deprem bölgesinden ihtiyaçlara yönelik bilgiler aldık. Okullarımız ve konteynerlerimiz seçime hazır haldedir. Ayrıca teknik sıkıntı, malzeme ve personel eksikliği konusunda da sorunlar giderildi.

Bugün de Diyarbakır da incelemelerde bulunduk. Diyarbakır seçim hakimlerimizin ve kurullarımızın yerel seçimlere hazır olduklarını yerinde gözlemledik. Yardımlarını esirgemeyen seçim kurullarımıza, başsavcılığımıza, valiliğimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN