Prof. Dr. Hakan Kara Merkez’in yeni sıkılaşma kararını böyle değerlendirdi: Seçime kadar bütün düğmelere basmak zorunda kalıyor

Prof. Dr. Hakan Kara Merkez’in yeni sıkılaşma kararını böyle değerlendirdi: Seçime kadar bütün düğmelere basmak zorunda kalıyor

Merkez Bankası TL ticari krediler, ihtiyaç kredileri ve taşıt kredileri için belirlediği aylık büyüme sınırlarını daha da sıkılaştırma kararı aldı. Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın yalnız bırakıldığını söyledi ve "Seçime kadar idare etmek için, faiz hariç bütün düğmelere basmak zorunda kalıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele kapsamında aldığı yeni sıkılaşma tedbirleriyle birlikte TL ticari kredilerinde, ihtiyaç kredilerinde ve taşıt kredilerinde aylık büyüme sınırlarına daha da sıkılaştırma getirildi.

Yeni sıkılaşma tedbirlerine ilişkin değerlendirmede bulunan, Merkez Bankası Eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, alınan önlemlerde Merkez Bankası'nın yalnız bırakıldığını söyledi.

Kara, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Merkez Bankası’nın yerel seçime kadar idare etmek için faiz hariç bütün düğmelere basmak zorunda kaldığını ifade etti.

'FAİZ HARİÇ BÜTÜN DÜĞMELERE BASMAK ZORUNDA KALIYOR'

Hakan Kara’nın yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bu seviyelerdeki enflasyonla mücadele topyekûn bir çaba gerektirir. Maalesef Merkez Bankası yine yalnız bırakıldığı gibi, temel politika aracı da kısıtlanıyor. Seçime kadar idare etmek için, faiz hariç bütün düğmelere basmak zorunda kalıyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN