Babacan yeni anayasa tartışmaları üzerinden iktidarı eleştirdi: Darbe illa tankla, topla yapılmaz

Babacan yeni anayasa tartışmaları üzerinden iktidarı eleştirdi: Darbe illa tankla, topla yapılmaz

DEVA lideri Ali Babacan yeni anayasa tartışmaları üzerinden iktidarı eleştirdi. Darbenin illa tankla, topla yapılmayacağını hukuka uymamanın da anayasal düzeni bozduğuna dikkat çeken Babacan, "Biz, artık bu hükümetin getireceği hiçbir anayasa çalışmasında yokuz" dedi. Babacan, "Anayasayı önemseyen bir hükümet, değiştirmeye çalışıyorsa önce mevcut anayasaya bir uysun bakalım. Yeni getirdiğine uyacağın ne malum" ifadesini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak'ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin yeni anayasa tartışmaları ile ilgili sorusunu yanıtlayan Babacan, seçimlerden sonra iktidara yeni bir anayasa çerçevesi sunduklarını ve kendilerinin de sunacakları yeni yasa çalışmalarını konuşmaya hazır olduklarını ancak iktidarın yeni anayasa ile ilgili tek bir madde sunmadığını söyledi.

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, Dedeman Otel'de 25 belediye başkan adayına destek açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Babacan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Seçimlerden sonra sayın Erdoğan yeni anayasa dedi. Seçimden sonra milletimiz bir kredi açtı hükümete bakalım ne yapacaklar diye ve o ilk aylarda bu yeni anayasa fikri gündeme geldiğinde bizim zaten çalışmamız var. Gelin bu çerçevede konuşalım. Bizim yeni bir önerimiz var’ diyorsanız, getirin önerinizi koyun. Ortada tek bir madde yok. Geçen seçimden önce başörtüsü ile ilgili bir anayasa maddesi getirmeye çalıştılar. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bir maddeyi bile yapamadılar, sunamadılar meclise.

'HUKUKA UYMAMAK DA ANAYASAL DÜZENİ BOZMAKTIR'

Mutabakat Uyum Komisyonu kurulursa, sıfırdan bir anayasa yazalım diyorsanız biz ona da ‘Varız’ dedik. Ama arkasından baktık ki, Anayasa Mahkemesi bir karar alıyor, uygulamıyorlar. Yargıtay’da maalesef farklı bir siyasi yapılanmanın olduğu birimler oluştu. Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’nin kararına uymuyor.

Yargıtay, ‘Ben buna uymuyorum’ dediği anda siz, sistemin çivisini söküyorsunuz. Bu anayasal düzene yapılmış bir darbedir. Darbe illa tankla, topla yapılmaz ki. Hukuka uymamak da anayasal düzeni bozmaktır. Biz, artık bu hükümetin getireceği hiçbir anayasa çalışmasında yokuz. Çünkü anayasayı önemseyen bir hükümet, değiştirmeye çalışıyorsa önce mevcut anayasaya bir uysun bakalım. Yeni getirdiğine uyacağın ne malum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN