YSK, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurularını kabul etti

YSK, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurularını kabul etti

YSK, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurularının kabul edildiğini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurularını kabul etti.

YSK'nın web sitesinden yapılan açıklamada, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde uygulanacak Seçim Takvimi'ne göre, 19 Mart 2023 Pazar günü başlayıp 23 Mart 2023 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar siyasi partilerce Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan başvuruların incelendiği bildirildi.

YSK, inceleme sonucu AK Parti ve MHP tarafından aday gösterilen Erdoğan'ın ve CHP ile İYİ Parti tarafından aday gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başvuru evraklarında herhangi bir eksiklik olmadığını ifade ederek adaylık başvurularının kabul edildiği duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN