YSK'da 'seçim' toplantısı

YSK'da 'seçim' toplantısı

YSK, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarının, seçime katılacak siyasi partilerle paylaşılmasıyla ilgili bir toplantı düzenledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarının, seçime katılacak siyasi partilerle paylaşılması için bir toplantı düzenledi.

YSK Başkanı Ahmet Yener başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya YSK üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Toplantıda, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun kapsamında sonuçların partilerle paylaşılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

Buna göre, 31 Mart'ta sandık sonuçları YSK'nın Seçim Bilişim Sistemi'ne (SEÇSİS) işlenecek. İmzalı sayım döküm cetvelleri, sandık sonuç tutanakları ve birleştirme tutanakları, oy verme süresinin sona ermesinin ardından SEÇSİS ile eş zamanlı olarak Siyasi Parti Portalı (SİPPORT) üzerinden seçime katılan siyasi partilerin erişimine açılacak.

Siyasi partiler, seçim günü SİPPORT üzerinden sandık ölçekli sonuç bilgilerine, imzalı sayım döküm cetvellerine, sandık sonuç ve birleştirme tutanaklarına, yurt düzeyinde seçim sonuçlarını gösteren Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SSPS) uygulamasından erişebilecekler.

Ayrıca, seçime katılan partilerin temsilcileri, süreci YSK'da canlı olarak takip edebilecekler.

YSK'nın 2 Ocak'taki toplantısında, seçimlere 36 siyasi partinin katılabileceği tespit edilmiş, Yenilik Partisi ile Genç Parti'nin ise seçimlere katılmayacağını bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN