Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz, elektrik faturalarındaki yüksek artışlara dikkat çekerek vatandaşlara itiraz hakkını kullanmaları çağrısında bulundu. Yılmaz, 1 Şubat 2025 itibarıyla yapılan zamlara karşı Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurulabileceğini belirtti.
YÜKSEK ZAMLARA TEPKİ
Yılmaz, "Aylık elektrik tüketimi 1.049 lira ve üzerinde olan konut abonelerinin faturaları %96 zamlandı. 1049 lira olan bir fatura 2057 liraya çıktı" diyerek yapılan zamların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Bu zamların sadece konut abonelerini değil, apartman ve site aidatlarını da (ortak alanlarda kullanılan elektrik tüketimi nedeniyle) etkilediğini belirtti.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ'NE BAŞVURU ÇAĞRISI
Yılmaz, elektrik faturalarındaki bu haksız bedellerin iadesi için Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından hazırlanan örnek bir itiraz dilekçesini paylaştı. Ekte paylaştığı dilekçe örneği ve yüksek gelen elektrik faturalarıyla birlikte Tüketici Hakem Heyeti’ne bireysel başvuruda bulunulabileceğini ve bu yolla haksız tahsil edilen fatura tutarlarının iadesinin talep edilebileceğini ifade etti.
"HAKKIMIZI ARAYALIM, İTİRAZ HAKKIMIZI KULLANALIM!"
Yılmaz, vatandaşlara "Hakkımızı arayalım, itiraz hakkımızı kullanalım!" çağrısında bulunarak, yüksek gelen faturalara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı. İtiraz hakkının kullanılmasının, enerji şirketleri üzerindeki baskıyı artırarak daha adil bir fiyatlandırma politikasına yönelmelerini sağlayabileceğini belirtti.
