Yumurta almak da lüks oldu! 30’lu yumurta fiyatlarına rekor zam! Markete giden almadan dönecek

Yumurta almak da lüks oldu! 30’lu yumurta fiyatlarına rekor zam! Markete giden almadan dönecek

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti yumurtaya el değmek neredeyse imkansız. Hemen hemen birçok besin içerisinde bulunan yumurta son aylarda en çok zamlananlar arasına adını yazdırdı. Yapılan zamlardan sonra vatandaşlar da yumurta almaya korkar oldu. Ramazan öncesinde yumurtaya yeniden zam yapıldı. İşte zamlı yumurta fiyatları…

2023 yılı ile birlikte pek çok farklı ürüne zam yapılırken zamlardan nasibini alan bir üründe yumurta oldu. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti yumurta en çok zamlanan ürünler arasında yer alırken vatandaşlar da zamlara isyan ediyor. Hemen hemen birçok besinin içerisinde bulunan yumurta 15'li ve 30'lu olarak market raflarında yerini alıyor. BİM, A101, ŞOK gibi marketlere giden vatandaşlar da fiyatlar karşısında şaşkınlığına engel olamadı. Ramazan ayına çok kısa bir süre kala vatandaşlar da zamlı fiyatları isyan etti. İşte zamlı yumurta fiyatları…

YUMURTA FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Her geçen gün yeni bir zam haberi ile uyanan vatandaşlar isyan ederken son olarak gündemde yer alan ürün ise yumurta oldu. Protein açısından çok sık tüketilen ve Sabah kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan yumurta fiyatlarına yapılan zamlardan sonra lüks bir yiyecek haline geldi. Market raflarında 15'li ve 30'u seçenekleri ile müşterilere sunulan yumurta fiyatları zamlanırken adet fiyatı da 5 TL'ye kadar ulaştı. Vatandaşlar duruma tepki gösterirken giderek artan fiyatlar da vatandaşın cebini yakıyor.

yumurta-zam.jpg
Zamlanan yumurta fiyatlarının ardından adetli satışa dönülmesi beklenirken fiyatların 75 TL ile 90 TL arasında değişiklik gösterdiği görülüyor.


BİR ZAMDA TAVUK YEMLERİNE

Türkiye'de artan fiyatlar gündemde en çok yer alan konular arasında yer alırken yumurta fiyatlarının yanı sıra tavuk ve yemlere gelen zamlar da vatandaşları zor durumda bırakıyor. Yumurta ürünlerinde aranan özelliklerin artması fiyatları da yansıyor.

yumurta-rekor-zam.jpg

Son yıllarda moda haline gelen köy yumurtası ve gezen tavuk yumurtası gibi özelliklerin eklenmesi ile birlikte fiyatlar da el yakar hale geldi. Tavuk ürünlerine ve yemlere gelen zamların acısını tüketiciden çıkartan üreticiler yumurta fiyatlarına rekor oranda zam yapıyor.

yumurtaya-zam.jpg

Üreticilerin yanı sıra zincir marketlerde fırsatı kaçırmayın zam üstüne zam ekliyor. 10, 15, 20 ve 30'lu paketler olarak satışa sunulan yumurta fiyatlarına yapılan zamlarda vatandaşın korkulu rüyası oldu. Marketlerde en çok bulunan 30'u yumurta satış fiyatı 70 TL'den başlarken günlük kampanya yapılsa bile en düşük rakam 65 TL olarak fişlere yansıyor. Ramazan ayı öncesinde market alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar da zamlar karşısında şaşkına döndü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN