Yunanlılar Ege Denizi’nde buldu, Osmanlılara ait çıktı! Tam 5 bin yıllık hazine: Batan gemilerin içerisinden çıkardılar

Yunanlılar Ege Denizi’nde buldu, Osmanlılara ait çıktı! Tam 5 bin yıllık hazine: Batan gemilerin içerisinden çıkardılar

Yunan arkeologlar, Ege Denizi’nin güneyinde bulunan Çoban Adası yakınlarında tam 5 bin yıllık hazine buldu. Batan gemilerin içerisinden çıkarılanlar görenleri hayran bıraktı…

Yunanistan Kültür Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamaya göre, Ege Denizi’nin güneyindeki Çoban Adası’nda (Kasos) uzun süreli yapılan sualtı arkeolojik araştırmalar kapsamında Helenistik, Roma, Bizans, Orta Çağ ve Osmanlı’ya ait 10 gemi enkazı bulunduğu belirtildi.

İspanya, İtalya ve Afrika kıyılarından gelen malların taşımacılığını yapan gemilere ait enkazların M.Ö 3000 ve M.S 300 arasına ait olduğu belirtilen açıklamada, Ulusal Araştırma Vakfı’na ait araştırma ekibinin, 2019 yılından bu zamana Kültür Bakanlığı’yla işbirliğinde Ada’da 4 araştırma görevi gerçekleştirdiği bilgisi verildi.

yunan-adasi-1.jpg

ROMA’DAN KALMA SERAMİKLER DE BULUNDU

Açıklamada, buluntular içinde Roma döneminden kalma seramik şişeler, Arkaik döneme ait taştan yapılmış bir çapa ve M.S 150-170 yıllarına ait İspanyol amforası gibi nesnelerin yer aldığı aktarıldı.

yunan-adasi-2.jpg

Araştırmanın, belgesel haline getirilerek önde gelen uluslararası arkeolojik film festivallerinde gösterileceği duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN