Yurt dışı planı olanları kahreden haber! 3 ülke vizeleri durdurdu! Tüm kapılar Türkiye'nin yüzüne kapanıyor

Yurt dışı planı olanları kahreden haber! 3 ülke  vizeleri durdurdu! Tüm kapılar Türkiye'nin yüzüne kapanıyor

Yurt dışı seyahati için plan yapanların tüm planları suya düşüyor. Avrupa'ya gitmek için konsoloslukların yolunu tutan vatandaşlar aldığı cevap ile yüzüstü kalıyor. 3 ülkeden Türklere vize engeli geldi. İşte tüm detaylar…

Vize acenteleri Avrupa'ya gitmek isteyen vatandaşları tek tek uyardı. Yapılan açıklama doğrultusunda İspanya ve İtalya için Nisan ortasına kadar doluluk olduğu belirtilirken Almanya içinde sürenin 30 Mart’a kadar uzadığı belirtildi. Randevularım dolu olduğu belirtirken vatandaşın tatil hayalleri de yarıda kalıyor.

BOŞ YER KALMADI

İspanya ve İtalya için Nisan ortasına kadar başvuruların dolu olduğunu belirten acente yetkilileri Almanya için 30 Mart'a kadar olan tüm randevuların dolduğunu söyledi, Bazı ülkeler randevu sistemini kapatırken ne zaman açılacağı hakkında da henüz bir açıklama yapmadı.

vize-basvuru.jpg

SCHENGEN HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ

Gazete Oksijen’den Esen Dolma, Almanya, Hollanda ve Yunanistan’ın en çok başvuru yapılan ülkeler olduğunu söyledi. Avrupa'daki Schengen bölgesine gitmek isteyen vatandaşlar için tüm kapılar yüzlerine kapandı. Yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşların Schengen hayalleri de suya düşüyor.

pasaport-almak.jpg

AVRUPA'YA VİZE ZORLAŞTI

Geçtiğimiz yıl lmanya, İtalya ve Hollanda için vize bulmanın neredeyse imkansız olduğu belirtildi. Çilek vize isimli acente yöneticisi Erol Sağdıç, bu durumun nedenlerini açıkladı. Sağdıç, konsoloslukların vize talebi kapasitesinin sınırlı olduğunu belirterek artan talebi karşılamakta zorlandıklarını aktardı.

Bu durumun İkinci nedeni ise Almanya'nın 2023 yılı sonunda başlattığı nitelikli ve niteliksiz göç yasası olduğunu söyleyen Sağdıç, vize taleplerindeki artışın arttığına değindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN