Yurt dışına çıkışı engellenen eski Halkbank Genel Müdürü Hakan Atilla: Böyle bir muameleyi hak etmedik

Yurt dışına çıkışı engellenen eski Halkbank Genel Müdürü Hakan Atilla: Böyle bir muameleyi hak etmedik

Eski Halkbank Genel Müdürü Hakan Atilla, ailesiyle Kıbrıs'a gitmek için havaalanındayken pasaportuna el konularak hakkındaki yurt dışı yasağının kendisine tebliğ edilmek üzere karakola götürüldü. Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Atilla, 'Türkiye'den kaçma' iddialarını "Yerimiz belli, yurdumuz belli. Nerede olduğumuzu herkes bilir. Gidip de, havalimanında eşimizle, çocuğumuzla o muameleyi görmemizi gerektirecek bir şey yok" sözleriyle değerlendirdi.

İran'a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı iddiasıyla Amerika'da 2 yılı aşkın cezaevinde kalan, ardından Türkiye'ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, dün pasaportuna el konulduğunu açıkladı.

Eşi ve oğlu ile İstanbul Havalimanı'nda pasaportunun iptal edilerek yurt dışına çıkışına izin verilmeyen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile konuşan Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz o görüşmeyi köşesine taşıdı.

Atilla, 5 yıl önce ABD'den döndüğünde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve bürokratlar tarafından törenle karşılanıp, dün yaşadıklarına yönelik soruya, "Bilmiyorum o tören midir, değil midir. Biliyorsunuz, devletin ne zaman seveceği, ne zaman döveceği belli olmuyor. Ama mantık çerçevesinde bir izah olması gerekiyor. İnsanların seyahat özgürlüğünü kısıtlarken sebep söylemek lazım" yanıtını verdi.

"Türkiye'den kaçma"ya yönelik iddiaları reddeden Atilla, yaşadıkları karşısında üzgün olduğunu belirterek, "İnsan kendi ülkesinde böyle bir şeyle karşılaşmayı beklemiyor. Yerimiz belli, yurdumuz belli. Nerede olduğumuzu herkes bilir. Gidip de, havalimanında eşimizle, çocuğumuzla o muameleyi görmemizi gerektirecek bir şey yok" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN