Yurt dışından telefon almak için son günler! Harç ücreti 20.000 TL oldu: O tarihten itibaren geçerli olacak

Yurt dışından telefon almak için son günler! Harç ücreti 20.000 TL oldu: O tarihten itibaren geçerli olacak

Resmi Gazete'de bugün itibariyle peş peşe zam açıklamaları geldi. Asgari ücret, memur maaşı ve emekli maaşında yapılan ara zam sonrasında KDV, pasaport harcı, yurt dışı telefon harcı ve bedelli askerlik gibi daha birçok alanda zam yapıldı. Üst üste gelen zamlar vatandaşın tepkisine neden oldu. Peki yurt dışı telefon harcı ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

KDV ORANLARI YÜKSELDİ

Resmi Gazete'de bugün itibariyle yayımlanan zamlar milyonların dikkatini çekti. Temmuz ayı itibariyle paylaşılan asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşı ara zammı sonrasında peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. Paylaşılan zamlar arasında Katma Değer Vergisi'de (KDV) yerini aldı.

Yüzde 18 seviyelerinden yüzde 20 seviyelerine yükseltilen KDV oranı, bazı mal ve hizmetler için uygulanan yüzde 8'lik KDV vergi oranı ise yüzde 10'a yükseldi. Zam gelir gelmez yükselen vergi oranlarının yanı sıra birçok üründe zam yapıldı.

Yapılan KDV artışı sonrasında sabun, dezenfektanlar, peçete, ıslak mendil, şampuan, deterjan, tuvalet kağıdı, kağıt havlu ve kağıt mendil gibi ürünlerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 20'ye kadar yükseliş sağladı. 2022 yılından itibaren yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülen KDV oranlarında ise henüz bir değişiklik meydana gelmedi.

1579742399719.jpg

HARÇLARA YÜZDE 50 ZAM

Resmi Gazete'de paylaşılan vergi artışıyla birlikte yükselen KDV oranlarının yanı sıra diğer zamlar da peş peşe açıklandı. Vergi artışlarının yanı sıra ehliyet harcındaki 492 Harçlar Kanunu kapsamında yer alan tüm harçlarda yüzde 50 oranında artış yapıldı.

Ayriyeten şans oyunlarında da vergi artışı meydana gelirken spor müsabakalarına dayalı olan müşterek bahislerde yüzde 10, at yarışlarında yüzde 14 ve diğer şans oyunlarından ise yüzde 20 oranında vergi alınacağı duyuruldu. Tüketici kredilerinde yer alan yüzde 10'luk BSMV oranı ise yüzde 15'e yükseltildi.

para-dep.jpg

YURT DIŞI TELEFON HARÇ ÜCRETİ

En çok dikkat çeken zamlardan birisi de yurt dışı telefonlarının kullanımı için alınan harçta yapıldı. Bugün itibariyle zamlanan harç yurt dışı telefon alma hayalini kuranlar için hayal kırıklığına sebep oldu.

Yurt dışından getirilen telefonlar için alınan 6.091 TL olan harç zam sonrasında 20.000 TL'ye yükseliş gösterdi. Yeni vergi oranları ve harçların 10 Temmuz 2023 tarihi itibariyle geçerli olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN