Yurtdışı hayalleri suya düştü! Vize bekleyenlere bir engel daha! 10. madde olmazsa olmaz

Yurtdışı hayalleri suya düştü! Vize bekleyenlere bir engel daha! 10. madde olmazsa olmaz

Yurt dışına çıkmak isteyenlerin çilesi bitmek bilmiyor. Bize krizi her geçen gün büyürken ret oranı da %50'ye ulaştı. Vize alanlar ise yalnızca kalacağı gün kadar izin alırken Schengen vizesi bekleyenlere 10. madde engeli geldi. Peki, 10. madde nedir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Yurt dışı planları yapılırken vize hayali kuranların sonu hüsran oluyor. Yurt dışına çıkmak isteyen birçok kişi belgelerini tamamladıktan sonra vize başvurusunda bulunmaktadır. Aylarca süren başvuru sürecinin ardından vatandaşlar ret cevabı alınca neye uğradığını şaşırıyor. Türkiye 778.409 dosya ile en çok vize başvurusu yapan ülke olurken geçtiğimiz yıl %15 seviyesinde görülen ret oranı 2023 yılında %50'ye ulaştı. Schengen vizesi almak isteyenler bu kez de 10. madde engeline takılıyor. Peki, 10. madde nedir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…


SCHENGEN VİZESİNDE 10 MADDE VURGUNUN

Avrupa ülkelerine vize almak oldukça zor görülürken Schengen vizesi için 10. madde engeli herkesi çileden çıkardı. 10 madde kapsamında planlanan seyahat ile ilgili sunulan sebeplerin inandırıcı kabul edilmediği belirtilirken u nedenle vizelere ret yanıtı veriliyor.

pasaport-almak.jpg

GÜVEN HAKLI GİZLİ TUTULUYOR

CNN Türk'e önemini açıklamalarda bulunan vize danışmanı Hüseyin Mert Sağlam, “Yapılan başvurunun inandırıcı bulunamadığı gerekçesiyle reddedilmesidir, siz başvurunuzu yaptınız sizden istenilen bütün evraklarınızı eksiksiz bir şekilde koydunuz ama yine de konsolosluk olarak biz size güvenmeme hakkımızı saklı tutuyoruz” sözlerini dile getirdi.

pasaport-vize.jpg

ARTIK DAHA KISA VERİLİYOR

Turizm sektörü temsilcilerinin özellikle Almanya, Hollanda ve İtalya için başkonsolosluklara yapılan başvurularda yoğunluk oluştuğu belirtiliyor. Vize için bekleyen kişiler yoğunluk nedeniyle ret yanıtı alıyor. Vize alan kişilerin de süresinin kısaldığı belirtilirken kılınacak gün sayısı kadar vize verildiği aktarılıyor.

pasaport.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN