Zenginobuz: Bir günde alınan kararlar Boğaziçi’ne en büyük zarar

Zenginobuz: Bir günde alınan kararlar Boğaziçi’ne en büyük zarar

Boğaziçi Üniversitesi’nde yönetimin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki bölümleri diğer fakültelere kaydırma kararı tartışma yarattı. İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Zenginobuz “Bir günde kararlar alınıyor. Bu işin akademik ya da idari bir ciddiyeti yok” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Naci İnci ve yönetimi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin bünyesinde bulunan bölümleri diğer fakültelere dağıtma kararı aldı. Üniversite Senatosunda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan İşletme bölümünün Yönetim Bilimleri Fakültesi’ne dahil edilmesine dönük oylama tartışmalara yol açtı.

Plan kapsamında, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Ekonomi bölümünün ikiye bölünmesi planlanan Fen Edebiyat Fakültesinin ‘İnsani ve Toplumsal Bilimler’ ayağına dahil edileceği belirtildi. Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi İİBF’nin dağıtılmasına ilişkin sosyal medya hesabından tepkisini “Boğaziçi İİBF bugün iktisat, işletme ve uluslararası ilişkiler alanında çalışan parlak ve tecrübeli insan gücünün fabrikasıdır. Hepimizi yetiştiren, diplomalarımıza imza atan bir markadır. Çok üzgünüm” sözleriyle dile getirdi. Fen Edebiyat Fakültesi’nin bölünmesine akademisyenler ve öğrenciler de tepkili. DW’den Aynur Tekin’in haberine göre, İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, kararın akademik ya da bilimsel bir dayanağı olmadığını savundu.

Zenginobuz “Türkiye’nin güzide bir eğitim kurumunu ele geçirme çabasıyla, doğru düzgün düşünülmeden planlanmadan yapılan bir girişim. Böyle kinle hareket ederek siz ülkeye yalnızca zarar verirsiniz” dedi. Zenginobuz “Türkiye’nin en iyi öğrencilerine yapılacak iş değil bu. Üniversite böyle yönetilmez. Bakkal dükkanı bile böyle yönetilmez” ifadesini kullandı. Boğaziçili öğrenciler de karar aşamasında kendilerinin sürece dahil edilmediğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN