Zincir marketlerin başı dertte! Vatandaş şokta! Tamamen yasaklandı: Hiçbir şekilde satışı yapılamayacak

Zincir marketlerin başı dertte! Vatandaş şokta! Tamamen yasaklandı: Hiçbir şekilde satışı yapılamayacak

Tüm zincir marketleri kapsayan önemli bir karara imza atıldı. O ürünler asla satılmayacak. Bütün marketlere tek tek yasak getirildi. O marketlerde satışlar durduruldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye'de CarrefourSA ile başlayan zincir market anlayışı Migros ve BİM gibi diğer marketlerle devam ettim. Türkiye genelinde hizmet sağlayan marketler yeni karar ile şaşkına döndü. Uygun fiyatlı ürün satışlarıyla adından sıkça söz ettiren marketler küçük esnafın da önünü kapattı. Farklı gruptan ürünlerle hizmet sağlayan marketler artık o ürünleri satamayacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

HAREKETLER HANGİ ÜRÜNLERİ SATAMAYACAK?

Dışarı çıktığımızda adım başı karşılaştığımız zincir marketler her geçen gün artış gösteriyor. Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren zincir market ve perakende taslakları için yapılan yeni çalışma dikkatlerde yer alıyor. Marketler hakkında alınan kararlar doğrultusunda yeni düzenlemenin acil olduğu belirtilerek meclise gönderilmek üzere konu üzerinde çalışmalar başlatıldı. Karar doğrultusunda zincir marketlerde ürün sınırlandırılması getirileceği belirtilirken bu ürünler arasında ekmeğin olmayabileceği belirtildi. Ekmeğin gıda ürünü olduğu belirtilerek yasak kapsamında yer almayacağı ancak cep telefonu, beyaz eşya, sigara gibi ürünlerin satışının yapılamayacağı aktarıldı.

market-zamlarina-son.jpg


5000 metrekare kapalı alanı olanların ürün listelerinin yeniden belirleneceği belirtirken 100 metrekare yerde buzdolabı gibi ürünlerin satışının yapılamayacağı aktarıldı. Çok uzun olmayan bir yasa düzenlemesi yapılacağı belirtilirken zincir marketlerin en büyüğünün 400 metrekare olduğu işaret edilerek ürün sınırlandırılmasına gidileceği vurgulandı.

BU ÜRÜNLER SATILAMAYACAK?

Yapılan açıklamalar doğrultusunda beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya ve ev tekstil ürünlerinin satılamayacağı belirtildi. Bunun yanı sıra kırtasiye, nalburiye, hırdavat ürünlerinin de market içerisinde yer alamayacağı belirtilirken züccaciye ürünlerinin satışına da metrekare sınırlandırılması getirildi aktarıldı.

market-urunleri.jpg


Küçük ve orta ölçekli esnaf ile birlikte bakkalların ayakta kalabilmesi amacıyla yapılan Yeni düzenlemede en dikkat çeken karar zincir marketlerdeki ürün sınırlandırılması oldu. AK Partili ekonomik kurmaylarının paket üzerinde çalışmalarına devam ettiği belirtilirken “Devletin, vatandaşı korunmaya yönelik sorumluluğu var. Sınırlama ve kriter getireceğiz. Görüşmelerde odaların istediklerinin birçok kısmı kabul edildi. Sınırlama getirilecek ürünler, mesafe konusu gibi konular karara bağlandı" ifadeleri ile yeni düzenlemenin detayları paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN