Zonguldaklı madenciler Hatay'a doğru yola çıktı

Zonguldaklı madenciler Hatay'a doğru yola çıktı

Türkiye'yi yasa boğan 7.7 ve 7.6'lık depremlerde can kaybı her geçen saat artarken enkaz bölgelerinde de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz da Zonguldaklı madencilerin çalışmalara katılmak için Hatay'a doğru yola çıktığını duyurdu.

Kahramanmaraş'ta dün 9 saat arayla gerçekleşen iki deprem sonrası Güneydoğu ve Doğu Anadolu adeta kıyamet yerine döndü. Sabaha karşı saat 04.17'de merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Kilis, Malatya, Adana, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep'te yoğun şekilde etkili oldu. Bölgede çok sayıda bina yıkılırken, arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

Çalışmalar sürerken ikinci büyük deprem meydana geldi. Saat 13.24'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü de 7.6 olarak açıklandı. İlk depremde hasar görmüş birçok bina ikinci depremle birlikte yerle bir oldu.

AFAD, saat 12.10 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 432 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 bin 103 kişinin yaralandığını açıkladı. AFAD "SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya illerinde toplam 3 bin 432 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 21 bin 103 vatandaşımız yaralanmıştır." dedi.

MADENCİLER HATAY'A GİDİYOR

Bölgede arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldaklı madencilerin arama kurtarma çalışması yapmak için Hatay'a doğru yola çıktığını duyurdu.

Kahramanmaraş'tan son bilgileri aktaran Yavuzyılmaz, "Hatay için güzel bir haberimiz var bunla olumsuzluğun içerisinde. Şu anda Zonguldaklı madenciler Hatay'a doğru hareket halindeler. Orada ciddi bir arama kurtarma ekibi bir araya gelmiş olacak. Üzücü kısmı çok geç. Mucizeleri kovalayacağız. Bu zaman kaybedilmeyebilirdi" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN