Güncellenmeyen Flash Player nedeniyle demiryolu çöktü!

Güncellenmeyen Flash Player nedeniyle demiryolu çöktü!

Çin'de demiryolu işletmesinin online sistemlerinde kullanılan Adobe'un Flash Player uygulamasının 2021 itibarıyla emekli edilmesi dolayısıyla tren ağı çöktü, seferler yapılamadı. İşletmeci firmanın sorunu 'korsan' yazılım kullanarak çözmesi ise şaşkınlık uyandırdı. İşte detaylar...

Dünyaca ünlü yazılım firması Adobe, Flash Player desteğini sonlandıracağını 3 yıl önce duyurmuştu. Bunun için kullanıcıların ve geliştiricilerin gerekli önlemleri alması gerektiği belirtilmişti. Google Chrome vb. birçok platform tarafından da gerekli uyarılar yapılmıştı. 

FLASH PLAYER ÇALIŞMAYINCA TREN SEFERLERİ DURDU

Çin'de Dalian isimli şehirde hizmet vermekte olan bir demiryolu işletmesi, bu konuda gerekli önlemlerini almadı. Flash Player desteğiyle çalışan bu demiryolu ağı, Flash Player desteğinin sonlanmasıyla çalışmaz hale geldi. Demiryolundaki aksaklık yaklaşık 20 saat boyunca giderilemedi.

KORSAN YAZLIMLA SORUNU ÇÖZDÜLER

Demiryolu çalışanları, Flash Player'ın eski ve korsan bir sürümünü yükleyerek bu arızayı giderdi. Kalıcı ve yenilikçi bir yöntemin uygulanmaması şaşkınlık uyandırdı.

train-depot.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN