FETÖ ile mücadele kapsamında 689 ve 690 nolu KHK'lar yayınlandı. OHAL kapsamında çıkarılan 689 nolu KHK ile 3974 kamu personali ihraç edildi.
FETÖ ile mücadele kapsamında 689 ve 690 nolu KHK'lar yayınlandı. OHAL kapsamında çıkarılan 689 nolu KHK ile 3974 kamu personali ihraç edildi.
Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 689 nolu sayılı KHK ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 56, Milli Savunma Bakanlığı'ndan 36, Adalet Bakanlığı'ndan 1127, Yargıtay'dan 19, YSK'dan 6, HSYK'dan 6 memur ihraç edildi.
Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevine son verilen 34 kişi ise göreve iade edildi. Toplam ihraç edilen memurların sayısı ise 3974 oldu. Göreve iade edilelenlerin sayısı da 731.
GÖREVE İADE EDİLENLERİN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ
689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 18 vakıf, 14 dernek ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldı. 5 derneğin ise yeniden açılmasına karar verildi.
KAPATILAN DERNEK VE VAKIFLAR İLE SAĞLIK KURULUŞLARININ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ