Güney Kore, AstraZeneca aşısını askıya aldı

Güney Kore, AstraZeneca aşısını askıya aldı

Avrupa İlaç Ajansı'nın dün 'AstraZeneca aşısı ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı var' açıklamasının ardından Güney Kore, AstraZeneca aşısının 60 yaş altı vatandaşlar için kullanımını geçici süreliğine askıya aldığını bildirdi.

Bazı Avrupa ülkelerinin kanda pıhtılaşma yarattığı şüphesiyle AstraZeneca aşısını durdurma kararının ardından Oxford Üniversitesi'nin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği AstraZeneca aşısını duydurma kararı almıştı. İngiltere'de 7 kişinin AstraZeneca aşısı olduktan sonra hayatını kaybetmesi Avrupa İlaç Ajansı'nı harekete geçirdi. Avrupa İlaç Ajansı'ndan dün ürküten AstraZeneca aşısı açıklaması sonrası bir haber de Güney Kore'den geldi. Güney Kore, Astra-Zeneca'nın Kovid-19'a karşı ürettiği aşıların 60 yaş altı vatandaşlar için kullanımını geçici süreliğine askıya aldığını açıkladı.

ask.jpgask.jpg

Seul merkezli haber ajansı Yonhap'ın aktardığı bilgiye göre, Güney Koreli sağlık yetkilileri, aşının 60 yaş altı hastalar için bazı riskler doğurduğunu açıkladı.

 

 

​Yetkililer, Astra-Zeneca aşısının kullanımının geçici süreliğine durdurulduğunu belirtti.  

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 18'i yurt dışı bağlantılı 478 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 106 bin 230'a çıktı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN