Avustralya, AstraZeneca'nın kullanımına yaş sınırı getirdi

Avustralya, AstraZeneca'nın kullanımına yaş sınırı getirdi

Birçok ülkenin ardından Avustralya da AstraZeneca'nın kullanımında değişikliğe gitti. Bundan sonra 50 yaş altına AstraZeneca değil Pfizer yapılacak.

Avustralya da birçok ülkenin ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı AstraZeneca'nın kullanımına yaş sınırı getirdi. Böylelikle 50 yaş altı vatandaşlar için aşının kullanımı askıya alındı.

50 YAŞ ALTINA PFIZER UYGULANACAK

Başbakan Scott Morrison, Avustralya Aşı Teknik Danışma Grubu'nun (ATAGI) tavsiyesinin ardından artık 50 yaş altı kişilere AstraZeneca aşısı yerine Pfizer aşısının uygulanacağını açıkladı. 

"CİDDİ RİSKLER İÇERİYOR"

AstraZeneca'nın 50 yaş altı için düşük de olsa ciddi riskler içerdiğini belirten Morrison, "Mümkün olan en iyi tıbbi tavsiyeye dayanarak gerekli önlemleri alıyoruz" dedi. ATAGI ayrıca, nadir görülen kan pıhtılarının yalnızca ilk dozdan sonra geliştiğini belirterek halihazırda AstraZeneca'nın ilk dozunu yaptırmış olan 50 yaşın altındaki kişilerin ikinci dozlarını olabileceklerini açıkladı. 

ATAGI'nin üçüncü tavsiyesi ise, 50 yaş altı yetişkinlerde kişinin şartlarına göre faydanın riskten fazla olduğu durumlarda aşı sağlayıcılarının AstraZeneca aşısını sadece tek doz olarak vermeleri yönünde oldu. 

AŞILAMA HIZI YAVAŞLAYABİLİR

Nüfusun çoğunluğuna AstraZeneca uygulanması yönünde planlama yapılan Avustralya'da, bu yeni kararın aşılama hızını yavaşlatması bekleniyor. Pfizer aşısı ilk olarak 50 yaşın altındaki sağlık çalışanlarına uygulanacak. 

AstraZeneca'nın aşıları kan pıhtılaşmasına sebep olduğu vakaların ardından birçok ülkede askıya alınmıştı. Hollanda, Kanada, Güney Kore gibi ülkeler aşının 50 ya da 60 yaş altındakilere yapılmasını durdururken, İngiltere yaş sınırını 30 olarak açıklamıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN