Hakan Atilla 'istifa' haberlerini yalanladı

Hakan Atilla 'istifa' haberlerini yalanladı

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, bu ay sonunda istifa edeceği yönündeki haberleri "O yönde bir karar alırsam Borsa resmi bilgilendirme yapar" sözleriyle yalanladı.

ABD'de Halkbank davası sebebiyle 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye'ye dönen Hakan Atilla'nın bu ay sonunda istifa edeceği iddia edildi. Haberleri yalanlayan Atilla, "O yönde bir karar alırsam resmi bilgilendirme yapılır" dedi.

Habertürk'ün haberine göre Atilla, cuma günü 1 aylığına izne çıktı ve bu karar, kulislerde 'istifa sinyali' olarak değerlendirildi. Hem Borsa İstanbul, hem de Atilla'nın kendisi izinde olduğunu doğruladı, ancak daha fazla yorum yapılmadı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Sözcüsü de konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındı. 

"İSTİFA KARARI ALIRSAM RESMİ AÇIKLAMA YAPILIR"

Hakkındaki iddialara ilişkin Odatv'ye konuşan Atilla, izne ayrıldığı bilgisini doğrulayarak "İzne ayrıldım izin kararı şahsıma ait dava veya başka konularla alakası yok" dedi. 

Ailla, "İddialara cevap vermek anlamlı değil, o yönde bir karar alırsam Borsa resmi bilgilendirme yapar elbette" yorumunu yaptı. 

Atilla, 2019'un ekim ayında eski Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından göreve BİST Genel Müdürlüğü'ne atandı. Atilla, Halkbank'ta çalışırken İran'ın yaptırımlardan kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle suçlu bulunmuştu. ABD'de 32 ay hapis cezasına çarptırılan Atilla, 28 ay tutuklu kalmasını ardından Türkiye'ye dönmüştü. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN